Ardennenweekend Amberloup-Bertogne | 31 augustus en 1 september 2024

Vorige
Zwerfweekend in de Ardennen van Amberloup naar Bertogne en terug

Op verzoek van Ellen maken we dit weekend eindelijk een zwerftocht vanuit Camping Tonny waar we in het verleden vaak waren. Deze camping ligt midden in het Park Natural des Deux Ourthes. Dit is een groot natuurpark van wel 76.000 hectaren, aan de oostkant van de Belgische Ardennen tegen de grens met Luxemburg aan. De Ourthe Occidentale (Westelijke Ourthe) loopt van het zuiden af via Amberloup door het bos van Bertogne naar het noorden.

De Ourthe Orientale (Oostelijke Ourthe ) ontspringt in de buurt van Gouvy en loopt via Houffalize naar het punt waar de beide rivieren samenvloeien en het de Ourthe genoemd wordt.

Onze route volgt de Ourthe Occidentale. We beginnen vrijdagavond bij Camping Tonny dat vlak bij Amberloup ligt naar Camping Try Do Way dat net ten noorden van Bertogne ligt. Het is heuvelachtig gebied met smalle valleien en steile bossen op de heuvels is het landschap meer open en zijn enkele kleine dorpen. Wij lopen deels bovenlangs maar dikwijls ook vlak langs de oevers van de rivier. Het kan hier behoorlijk nat zijn en de klimmetjes en afdalingen zorgen voor wat extra inspanning. De suggestieroute voor de heenweg zaterdag is 31 km. lang maar dat kan op diverse plaatsen worden ingekort. De afstand terug voor zondag heb ik op 21 km. gehouden.

Reken niet op horeca onderweg. De dorpjes hebben weinig faciliteiten en we komen niet door toeristische plekken.

Routevoorstel

Zie de gps-tracks zipfile (let op eerst uitpakken!) en onderstaande kaart:

 

 

 

Campings

Vrijdag avond logeren we bij camping Tonny, een gezinscamping met terras en een sfeervolle kantine waar je ook wat kunt eten.

Camping Tonny
Rue des Rainettes, 1
B-6680 Amberloup (Ste Ode) België
Website: https://www.campingtonny.be

Zaterdagavond logeren we bij camping Try Do Way, een gezellige kleinschalige camping met Nederlandse eigenaars. Er is een bar met terras. Het drop zelf ligt 2 km. verderop langs de weg daar zijn wel restaurants maar op de camping zelf kan je waarschijnlijk niet eten dus is koken bij de tent zeker ook een goede optie.

Camping Try Do Way
Rue Tro Do We 2
6687 Bertogne

Website: https://trodoway.be/

 

 

Praktisch

  • Tweedaagse rugzaktrekking.
  • Afstanden: 31 en 21 kilometer.
  • Startpunt: camping Tonny.
  • Openbaar vervoer: niet handig, er wordt autopooling geregeld.
  • Avondeten: zelf koken of (als er iets is) uit eten. Er wordt niets gereserveerd.
  • Horeca onderweg: ws. beperkt.
  • Gps-tracks: ja (zipfile, let op eerst uitpakken!)
  • Kaartkopieën: nee.

 

 

Aanmelden en inlichtingen

Ga je voor het eerst mee? Lees dan dit. Zoals al onze activiteiten: onder corona-voorbehoud.

Initiatiefneemster voor aanmelden en inlichtingen: Carla, ze wil graag weten (in verband met autopooling) waar je vandaan komt, of je met de auto komt en hoeveel passagiers je kunt mee nemen, je telefoonnummer ten behoeve van onderling contact.