Noordelijke zwerftocht - 23/24 oktober 2021

Terug
Wandelen in de wildernis van Mantinge in Drenthe. Twee dagtochten vanaf camping Voscheheugte in Mantinge

Geniet van de landschappelijke schoonheid van het grote Mantingerveld en de bossen van Boswachterij Gees. De landschappelijke variatie is werkelijk ongekend.

Eeuwenlang bestond dit deel van Drente uit heide, hoogveen en vennen. Door de de intensieve landbouw in 1960 is een groot deel omgeploegd. Gelukkig heeft men de afgelopen 25 jaar overgebleven delen samen kunnen voegen tot één groot heidelandschap: Mantingerveld van 1100 ha aan één stuk. Behalve heidekoeien grazen er ook schapen en shetlandponys. Dat is goed voor de vergrassing van de heide.

Het weekend wordt voor iedereen die meegaat een verrassing!

We verzamelen vrijdagnamiddag of ‘s avond op camping Voscheheugte, Mantingerdijk 8, Mantinge. Het is een prachtig en doodstil gelegen camping met ook een trekkerveldje. Wil je niet kamperen dan zijn er ook natuurhutten waar je kunt overnachten. Deze moet je zelf wel reserveren. In het gezellige eethuis op de camping kun je eten en drinken en zelfs ontbijten. Dan ben je een keertje heerlijk ”vrij” en hoef je geen kookspullen mee te nemen! Bekijk het menu op de website www.voscheheugte.nl.

 

 

Praktisch:

  • Twee dagen wandelen.
  • Afstand circa 25 kilometer per dag.
  • Kamperen: op camping Voscheheugte bij het Mantingerzand, restaurant aanwezig, coördinaten: 52.794685, 6.629502. Beschrijving door de camping: "De Voscheheugte ligt tegenover het prachtige Mantingerzand. Natuurmonumenten ontwikkelt hier een gevarieerd natuurgebied van ruim 1.100 hectare aan één stuk. Een ideale uitvalsbasis voor een kort of lang verblijf in Drenthe. In goed gezelschap, of even lekker alleen. Fietsen, wandelen, paardrijden, skeeleren, mediteren, luieren of juist actief op pad. Op ons terrein vind je 6 natuurhutten, 2 vaste tenten, 30 ruime staplaatsen en een trekkersveldje. Kids welkom, honden ook.".
  • Vertrek: 9:00 uur 's-ochtends.
  • Horeca onderweg: omdat tijdens de beide wandeldagen de horecagelegen niet zeker zijn wordt geadviseerd een thermofles met een warme drank mee te nemen.
  • Op zaterdag: zelf koken op de camping of horeca op de camping.
  • Gpx-track: ja.
  • Kopie van de kaarten: nee.

 

Ga je voor het eerst mee? Lees dan dit. Zoals al onze activiteiten: onder corona-voorbehoud.

Inititiefnemers voor aanmelden en inlichtingen: Gerlof en Barbara. Aanmelden graag uiterlijk zondag 17 oktober in verband met de reservering van het trekkersveld. Als je weet dat je zaterdag in het restaurant wilt gaan eten dan horen de initiatiefnemers dit ook graag alvast.