Pauwelspad dagtocht | 6 november 2022

Vorige
Dit jaar is een nieuwe wandelroute in Noord-Brabant geopend, het Pauwelspad, dat wij op 6 november gaan verkennen

Het nieuwe wandelpad :”Het Heerlijk Pauwelspad” is in september dit jaar officieel in gebruik genomen. Het is een gevarieerde route gebaseerd op het Landgoed van de heer Pauwels van Haestrecht die eind 14e eeuw in Loon op Zand woonde. De route loopt een klein stukje door de Loonse en Drunense duinen, maar vooral veel door het weiland, laagveen moeras en langs de oevers van smalle beken.

Het is voor de wandelaars van de zwerftochten een mooie uitdaging. De route is gemaakt door een werkgroep van vrijwilligers die zich al sinds 2019 met dit project bezig houden. Zij hebben ervoor gezorgd dat er toestemming kwam om over diverse privé terreinen te lopen. En dat er nieuwe wandelknooppunten werden toegevoegd aan het wandelnetwerk van Brabant om een bewegwijzerde mooie route mogelijk te maken.

De route volgt al bestaande wandelknooppunten en is duidelijk afgebeeld in het foldertje dat te bestellen is op: www.Pauwelspad.nl. Onderstaand het kaartje van de route:

 

 

De route is 34 km. lang, wat pittig is maar te doen. Degenen die er geen zin in hebben kunnen er best iets van afknabbelen. We starten op het startpunt in Berkel Enschot, bij de parkeerplaats voor het winkelcentrum Koningsoord Proosdijstraat. Verzamelen uiterlijk om 9.30 uur omdat het toch al een lange dag wordt.

We lopen met de klok mee en kunnen koffie drinken bij Het Witte Kasteel, dat 's-zondags vanaf 11.00 uur is geopend. We wandelen door de Duinen en langs de Zandlei naar Landpark Assisië. Assisië is een zorginstelling voor mensen met een geestelijke handicap. In “Lokaal 12” op dit terrein een horecamogelijkheid maar deze is ’s-zondags helaas gesloten. Het laatste deel lopen we dan meer verhard maar dan is het mogelijk al wat donker.

Ter afsluiting kan worden gegeten in Berkel Enschot.

 

 

Klik op het plaatje voor een grotere versie.

 

 

 

Praktisch

  • Dagtocht.
  • Afstand 34 kilometer.
  • Start- en eindpunt: Berkel Enschot, bij de parkeerplaats voor het winkelcentrum Koningsoord Proosdijstraat.
  • Vertrek: 9:30 uur 's-ochtends.
  • Horeca onderweg: zie beschrijving.
  • Uit eten na afloop in Berkel Enschot met de liefhebbers.
  • Gpx-track: ja.
  • Kopie van de kaarten: nee.

 

Ga je voor het eerst mee? Lees dan dit. Zoals al onze activiteiten: onder corona-voorbehoud.

Initiatiefnemers voor aanmelden en inlichtingen: Carla & Rinse.

 

 

 

Het beeldmateriaal op deze aankonding is afkomstig van de site van het Pauwelspad.