"Culinair" Zwerfweekend Eifel

"Culinair" Zwerfweekend Eifel

Vindt plaats op tot en met

Wegens succes geprolongeerd!

Na het geslaagde culinaire zwerfweekend vorige jaar herfst in Midden-Limburg gaan we dit keer naar de Eifel om ook onze kook- en eetfantasieën uit te leven: Van vrijdagavond 2 november tot en met zondagmiddag 4 november.

Oudejaarsavond-buffet rond het houtvuur, Eifel 2011 (foto Hans van Oort)

Zwerfroute

Voor dit weekend heeft Lizelotte een rondtocht uitgezet naar en vanaf een vaste camping aan de Rursee. Zaterdag nemen we vanaf deze camping vroeg de auto naar Kleinhau in het Hürtgenwald (ten Zuiden van Aken) en vandaar lopen we met lichte bepakking een afwisselende tocht terug langs Schmidt. Zondags lopen we meer Westwaarts een mooie route terug naar de auto's. Afstanden ca. 23 resp. 26 km.

Culinaire inbreng

Zaterdagavond wordt gezamenlijk een uitgebreid diner bereid en genuttigd. Vooraf zullen er met iedereen afspraken gemaakt worden, zoveel mogelijk gebaseerd op ieders eigen voorkeur, zodat elke deelnemer een gerecht, gang of andere bijdrage voor deze maaltijd kan verzorgen en doublures worden voorkomen. De maaltijd zal deze keer in het teken komen te staan van de Noord-Afrikaanse keuken. We gaan uit van minimaal drie gangen, maar hopen uiteraard op veel meer, afhankelijk van het aantal deelnemers en de nog te ontvangen suggesties.

Spelregels:

  • Richtprijs voor de uitgaven voor ieders bijdrage aan de gezamenlijke maaltijd (excl. drank) is ca. € 7,50 p.p.

  • Iedereen zorgt zelf voor eigen bestek, bord, glas/mok, soepkom, de eigen drankjes, de ingrediënten en alle kookgerei voor de zelf te verzorgen bijdrage aan de maaltijd. Uiteraard kunnen hierover later nog nader onderlinge afspraken gemaakt worden.

  • Wij (Lizelotte en Hans) komen uiterlijk maandag 29 oktober met een overzicht en volgorde van de diverse menugangen en taakverdeling (wie bereidt wat?), alles zoveel mogelijk gebaseerd op de ontvangen suggesties. Maar de precieze culinaire invulling van de diverse gangen mag een verrassing blijven tot het moment supreme.

Overnachtingen

Beide overnachtingen kamperen we op een camping aan het Rur-stuwmeer met een gemeenschappelijk kookfaciliteit (fornuis/oven á €1,= per 30 minuten) en een koelkast. Voor de zaterdagavond zullen we een groepstent (met één grote gasbrander) huren waarin we de maaltijd kunnen bereiden en nuttigen.

Camping:

Nabedi-Camping
Promenadenweg 5,
52152 Simmerath-Woffelsbach.
 

AANMELDEN:
Graag zien we de aanmeldingen tegemoet uiterlijk zaterdag 27 oktober a.s. via het e- adres van Lizelotte. Zodat er nog voldoende tijd is voor nader onderling overleg, te maken afspraken over de verdeling van alle taken en eerste voorbereidingen op de maaltijd.

We vragen je om bij je aanmelding de volgende informatie aan ons door te geven:

  1. Namen, e-adressen en 06-nummers van de betreffende deelnemers;

  2. Eventuele dieetwensen van deze personen (vegetarisch cq. wat eet je beslist niet?);

  3. Welke globale suggesties heb je om zelf of samen met anderen bij te dragen aan de maaltijd (met s.v.p. een 1e, 2e en mogelijk ook 3e voorkeur)? Bijvoorbeeld: een voor-, hoofd-, bij- of nagerecht, borrelhapjes, etc. Alles wel in het teken van de Noord-Afrikaanse keuken!

  4. Als je eigen autovervoer hebt, het aantal plaatsen dat je beschikbaar hebt voor meerijders.

We staan open voor nadere vragen, opmerkingen en suggesties.

De initiatiefnemers:
Lizelotte Leeflang 
- Hans van Oort.