"Culinair" Zwerfweekend Midden Limburg

"Culinair" Zwerfweekend Midden Limburg

Vindt plaats op tot en met

Voor dit weekend heeft Lizelotte een bijzondere, afwisselende zwerftocht uitgezet vanuit Swalmen door diverse beschermde natuurgebieden in de Duits/Nederlandse grensstreek. Zo lopen we zaterdag door het “Brachter Wald” (een mozaïek van bos, heide en stuifzand met zeldzame vogels en planten) en de "Elmpter Schwalmbruch" (met de herstelde meanders van de Schwalm). En zondag doorkruisen we de “Meinweg” (met zijn typisch terrassen-landschap). We eindigen deze zwerftocht in Vlodrop. Afstanden beide dagen ca. 25 km

Nieuw aan dit zwerfweekend is echter dat de deelnemers op de zaterdagavond gezamenlijk een uitgebreid diner bereiden en nuttigen. Vooraf zullen er met iedereen afspraken gemaakt worden, zoveel mogelijk gebaseerd op ieders eigen voorkeur. Zodat elke deelnemer een gerecht, gang of andere bijdrage voor deze maaltijd kan verzorgen en doublures worden voorkomen. De maaltijd zal in het teken komen te staan van de Italiaanse keuken. We gaan uit van minimaal 3 gangen, maar hopen uiteraard op meer, afhankelijk van het aantal deelnemers en de nog te ontvangen suggesties.

Zaterdagavond overnachten we op een camping met een slecht-weer-voorziening (met koel/vrieskast) waar we ook de maaltijd kunnen bereiden en nuttigen. Ook zal de route op de zaterdagmiddag, vlak voor aankomst bij die camping, langs enkele lokale supermarkten lopen, zodat dan ook nog verse ingrediënten voor de gezamenlijke maaltijd kunnen worden ingeslagen.

Het begin- en eindpunt van dit weekend, Swalmen resp. Vlodrop, zijn goed bereikbaar met het OV:
- Vanuit Utrecht Centraal ben je in 1,5 uur op station Swalmen.
- Vanuit Vlodrop gaat er twee keer per uur een bus naar station Roermond.

Overnachtingen:

1. Vrijdagavond verzamelen we op mini-camping “Boschheide” (www.boschheide.nl), ca. 2,5 km lopen vanaf het station Swalmen.

2. Van zaterdag op zondag kamperen we op natuurkampeerterrein “Raayerhof” (www.raayerhof.nl) bij Boukoul.

AANMELDEN:
Graag zien we de aanmeldingen tegemoet uiterlijk vrijdag 22 september via het e-adres van Hans. Zodat er nog voldoende tijd is voor nader onderling overleg, te maken afspraken over de verdeling van alle taken en eerste voorbereidingen op de maaltijd.

We vragen je om bij je aanmelding de volgende informatie aan ons door te geven:

  1. Namen, e-adressen en 06-numers van de betreffende deelnemers;

  2. Eventuele dieetwensen van deze personen (vegetarisch cq. wat eet je beslist niet?);

  3. Welke globale suggesties heb je om zelf of samen met anderen bij te dragen aan de maaltijd

(met s.v.p. een 1e, 2e en mogelijk ook 3e voorkeur)? Bijvoorbeeld: een voor-, hoofd- of nagerecht, borrelhapjes, pasta of anti-pasti, (minestrone-)soep, etc. Alles wel in het teken van de Italiaanse keuken!
4. Eventuele wensen/mogelijkheden om te carpoolen.

Spelregels:

- Richtprijs voor de te verrichten uitgaven voor ieders bijdrage aan de gezamenlijke maaltijd (excl. drank) is ca. € 7,50 p.p.
- Iedereen zorgt zelf voor eigen bestek, bord, glas/mok, soepkom, de eigen drankjes, de ingrediënten en alle kookgerei voor de zelf te verzorgen bijdrage aan de maaltijd. Uiteraard kunnen hierover later nog nader onderlinge afspraken gemaakt worden.

- Wij (Lizelotte en Hans) komen uiterlijk zondag 24 september met een overzicht en volgorde van de diverse menugangen en taakverdeling (wie bereidt wat?), alles zoveel mogelijk gebaseerd op de ontvangen suggesties. Maar de precieze culinaire invulling van de diverse gangen mag een verrassing blijven tot het moment supreme.

We staan open voor nadere vragen, opmerkingen en suggesties.

De initiatiefnemers,
- Lizelotte Leeflang en
- Hans van Oort.

Oudejaarsavond-buffet rond het houtvuur

Eifel 2011 (foto Hans van Oort)