Culinaire zwerftocht in de Achterhoek 28 & 29 september

Culinaire zwerftocht in de Achterhoek 28 & 29 september

Vindt plaats op tot en met

Geen idee wat jullie associatie is met een culinaire zwerftocht. Misschien verwacht je wel dat we van restaurant naar restaurant trekken voor koffie & taart, een goede lunch en 's avonds een sterrenmaal. Dat  alles was niet onze bedoeling.

Eigenlijk is het een heel gewone zwerftocht met niet te lange dagafstanden zodat we 's avonds nog energie over hebben om gezellig een gezamenlijke maaltijd te koken. En ja, dat maal is dan wel weer een meer culinair hoogstandje dan het gemiddelde eenpansgerecht dat je normaal op een kampeerbrandertje bereidt.  Het idee is  dat iedereen een gang of (bij)gerecht maakt voor de hele groep, hoe meer  zielen hoe meer gangen. Om wel een beetje samenhang in de maaltijd te  houden, kiezen we vooraf een bepaalde keuken (vorig keer was dat  Italiaans). Wie nog een goed idee heeft voor deze keer, kan dat met de  aanmelding mee sturen. Daarna komen we nog met een voorstel voor een  nadere afstemming van ieders bijdrage gebaseerd op de aangereikte  voorstellen.

De route moeten we nog maken, dus even onder voorbehoud, maar het plan is om vrijdagavond te verzamelen en om zaterdag van Vorden naar Haarlo te lopen waar de campingeigenaar  ons een slechtweer ruimte met keukenfaciliteiten heeft toegezegd. We  hopen natuurlijk op een mooie nazomer, dan kunnen we buiten koken en  eten, maar mocht het toch wat fris of vochtig zijn, dan hebben we dus  een back-up. Zaterdag loopt de route aan het eind van de dag door een  dorp, zodat je nog boodschappen kunt doen.

Zondag lopen we waarschijnlijk van Haarlo richting Winterswijk. De route  gaat door het Achterhoeks landschap, waar landgoederen en coulissen elkaar afwisselen. We proberen de routes zoveel mogelijk onverhard en over smalle paden te laten gaan en door afwisselend landschap.

Overnachtingadres zaterdag:
Natuurkampeerterrein 't Scharvelt
Wolinkweg 43, 7273 SL Haarlo
Telefoon 0545261308
www.campingtscharvelt.nl

Initiatiefnemers: Hans en Lizelotte, aanmelding bij Lizelotte (Lizelotte@live.nl). Graag o.v.v.:
- enkele suggesties voor de eigen bijdrage aan de gezamenlijke maaltijd.
- dieetwensen/al dan niet vegetarisch/etc.
- of je met de auto of OV komt

Uiterste aanmelddatum: zaterdag 21 september.

Samenvatting

  • Tweedaagse rugzaktrekking met tent.
  • Verzamelen op vrijdagavond. Indien gewenst kan je ook zaterdagochtend aankomen en meteen starten met lopen.
  • Carpooling: voor deze tocht wordt geen carpoolvoorstel gemaakt, maar je kunt dat natuurlijk wel zelf regelen. Het begin- en eindpunt zijn bereikbaar met  het OV.
  • Gpx bestand: PM.
  • Kaartkopieën: nee.

Ga je voor het eerst mee? Lees dan dit.

 

Koken bij de tent. Foto Willem (c).