Fiets- en wandeltocht Dordrecht-Nieuwe Biesbosch

Fiets- en wandeltocht Dordrecht-Nieuwe Biesbosch

Vindt plaats op

[Onder corona-voorbehoud.]

Dit moet je een keer meegemaakt hebben. 2000 hectares in 2015 ontpolderd land met golfbeschermende structuren bij de hoogspanningsmasten, met waterbuffels die dank zij hun waterliefde bijna overal kunnen grazen en stoere openingen in de meerdere kilometers lang verlaagde dijk die het water van de Boven Merwede vrij toegang geven tot het doorstroomgebied. Met een nest van zeearenden in de hoogspanningsmast en bevers waar ze niet verwacht werden. Dank zij stoere bruggen is dit een waar fiets- en vogellaarsparadijs.

Om goed te proeven van dit nieuwe natte land, dat niet simpel per OV te bereiken is, vertrekken we vanaf Dordrecht station en gaan we vooral met de (OV- of eigen meegebrachte) fiets op pad, waarbij we hier en daar afstappen en lopende een pad of kade naar landschapskunst, uitzichtpunten, oude boerenkades, eendenkooi en wilgentuin in oude en nieuwe grienden te verkennen. In totaal ca  55 km fietsen en 10 km lopen. Hierbij pakken we tegelijkertijd de gelegenheid om de spiksplinternieuwe fiets- en wandelpaden in natte natuur dank zij een bijzondere hevel over de dijk heen op het eiland van Dordrecht te verkennen.

Een aantal jaren geleden hebben we het accent zoveel mogelijk op wandelen gelegd, waardoor de ontpolderde Grote Noordwaard niet verkend is. Nu dus juist wel.

 

Ga je voor het eerst mee, lees dan dit.

Initiatiefnemer: Saskia, aanmelding per e-mail saskia.onnink@gmail.com