Grenswandeling Sint Geertruid – Remersdaal

Grenswandeling Sint Geertruid – Remersdaal

Vindt plaats op tot en met

Tweedaagse trektocht met tent en rugzak door het oogstrelende Heuvelland en de Voerstreek.

We verzamelen vrijdagavond op NTKC kampeerterrein De Heerkuil. De Heerkuil is prima per bus te bereiken vanaf Maastricht CS, vanaf de bushalte in Sint Geertruid is het nog geen 15 minuten wandelen.

Zaterdag lopen we via het buurtschap Libeek de Voerstreek in, waarna we een kort uitstapje maken naar Mesch (NL). Daarna lopen we afwisselend door open stukken en bos (met de nodige hoogteverschillen) via Sint-Pieters-Voeren naar Remersdaal, waar we op kampeerterrein Natuurlijk Limburg in Remersdaal (België) overnachten. Vanaf het terrein hebben we prachtig uitzicht richting het oosten, het kampeerterrein ligt op een heuvel van 250 m hoogte. Op het terrein is een eenvoudig restaurant waar we kunnen eten, maar bij goed weer is het natuurlijk ook leuk om bij de tent te koken.

Zondag lopen we eerst nog een stukje verder naar het oosten, waarna we via Bois de Laschet en Teuvenerberg (met uitzicht op het Kasteel van Sinnich) naar Sint-Martens-Voeren en 's-Gravenvoeren lopen. Vanaf hier is het nog maar een klein stukje naar Sint Geertruid in Nederland. Zowel zaterdag en zondag lopen we grotendeels onverhard ongeveer 26 km per dag, waarbij beide wandelingen naar eigen inzicht eenvoudig te verkorten (of uit te breiden) zijn.

Foto: Willem Tilanus (c)

Initiatiefnemer: Ruud Bree ruudbree@planet.nl

Ga je voor het eerst mee? Lees dat dit.