Groene Band zwerftocht langs de grens van Hessen en Thüringen

Groene Band zwerftocht langs de grens van Hessen en Thüringen

Vindt plaats op tot en met

De voormalige grens tussen oost- en west-Duitsland is nu een groene strook die aan de natuur wordt overgelaten, "Das Grüne Band". Deze rugzaktrekking - een lang weekend van woensdag tot en met zondag - vindt plaats in het gebied van de Groene Band zoals tussen de bondslanden Hessen en Thüringen verloopt. Aan de Hessense kant van de Groene Band ligt het Geo-Naturpark Frau-Holle-Land met vele schitterende wandelroutes.

Meer informatie over de Groene Band: bij Bund Hessen, Bundesamt für Naturschutz en het toeristenbureau Thüringen.

De Groene Band

We starten op woensdagmiddag 15 november op het station van Bad Sooden-Allendorf en trekken tot en met zaterdag 19 november door dit charmante heuvelachtige gebied, om te eindigen op het station van Eisenach of ten westen daarvan aan de spoorlijn van Eisenach naar Bebra (met stationnetjes als Gerstungen in Thüringen en Herleshausen in Hessen).

De exacte route van deze rugzaktrekking met tent moet nog worden bepaald, maar waarschijnlijk maken we gebruik van de Werra-Burgen-Steig en passeren we de Grillplatz van Hitzelrode en de campings van Eschwege (www.werratalcamping.de of werra-meissner-camping.com), Altenburschla (123website.nl/Camping-Altenburschla) en Weberstedt (Camping Am Tor zum Hainich).

Heuvelachtig landschap, bossen afgewisseld met weilanden en akkers

 

Dorpen met vakwerkhuizen, hier in Asbach ten oosten van Bad Sooden

Er naar toe

Per auto: als er voldoende chauffeurs zijn kan er geautopoold worden. Verder is het gebied per trein goed bereikbaar.

Per trein: woensdag 15 november kan om 7:00 (Amsterdam) en 8:02 (Apeldoorn) de trein naar Hannover worden genomen, aankomst 11:18 uur. Om 11:41 uur vertrekt vanaf dat station de ICE naar Göttingen (aankomst 12:15), waar kan worden overgestapt richting Eschwege (vertrek 12:40 uur) om aan te komen in Bad Sooden-Allendorf om 13:05 uur. Dit biedt de mogelijkheid om 's-middags al het eerste deel van de trektocht te maken.De terugreis zal op zondag 19 november plaats vinden, vanuit Eisenach zijn diverse goede treinverbindingen.

Meer informatie

Ben je nieuw, lees dan dit.

Aanmelding

Graag de volgende informatie bij aanmelding:

  • deelnemer, eventuele namen andere mensen die ook mee komen
  • e-mailadres deelnemer en woonplaats deelnemer (in verband met het regelen van het autopoolen)
  • het telefoonnummer / de telefoonnummers waar de deelnemer in de week voor vertrek te bereiken is, in verband met het maken van afspraken over het autopoolen of samen reizen per openbaar vervoer
  • of de deelnemer per auto komt en zo ja, hoeveel passagiers hij/zij mee kan nemen

Complete adresgegevens zijn niet nodig (privacy/security)! Het gaat er om dat voor zover er geautopoold wordt er een logische indeling voor het autopoolen kan worden gemaakt en mensen contact met elkaar kunnen opnemen. De initiatiefneemster doet voor degenen die per auto willen reizen een carpooling voorstel rond de zondag vóór vertrek, zodra geografisch de meest logische combinaties kunnen worden gemaakt.

Iniatietiefneemster: Ellen, bij wie nadere info kan worden verkregen; houdt er wel rekening mee dat zij haar e-mail niet altijd regelmatig leest, behalve in de twee weken vóór vertrek.

Kaart met een overzicht van de Burgen-Werra route die door Bad Sooden en Eschwege komt

 

Achteraf

Een overzicht van de in vier dagen gelopen route is hier (pdf) te vinden. Er is ook een pdf met meer detail van de eerste twee dagen. Verder kan het gps bestand worden gedownload.

Herfstbeelden van het dorp Hitzelrode