Hemelvaartzwerftocht Elbsandstein

Hemelvaartzwerftocht Elbsandstein

Vindt plaats op tot en met

Zwerven met rugzak en tent in het prachtige zandsteengebied ten zuiden van Dresden, dat ook wel "Saksisch Zwitserland" (Sächsische Schweiz) wordt genoemd.

In de week van Hemelvaart trekken we door het befaamde zandsteengebied langs de Elbe. Het landschap is afwisselend met mooie uitzichten, onder meer op de Elbe. Overal zijn fraaie wandelpaadjes met veel trappetjes. Onderweg worden ook charmante dorpjes aangedaan.

Voorlopig is het plan om na een reis naar Dresden lokaal vervoer te nemen naar het grensplaatsje Zittau, en daar van start te gaan. Liefhebbers kunnen iets eerder komen om Zittau te bekijken. We trekken dan eerst door Duits zandsteen gebied en daarna door Tsjechië, waar we en Jetrichovice de befaamde Tsjechische hoogteweg door het zandsteengebied zullen volgen. Afhankelijk van wat iedereen wil, zullen we dan via de westelijke of oostelijke Malerweg naar het noorden trekken en ergens ten zuid-oosten van Dresden eindigen.

Overnachten

Er liggen diverse campings in het gebied. Met mooi weer kunnen we misschien ook in een 'boof' overnachten. Onderweg kunnen we ons eigen potje koken of uit eten gaan.

Er naar toe

Het gebied is vanaf Oberhausen met de CityNightline bereikbaar (uitstappen in Dresden of Bad Schandau). Let op dat de goedkoopste treinkaartjes twee maanden van te voeren geboekt moeten worden. Uiteraard kunnen we er ook met de auto naar toe, vanaf Nederland is het circa acht uur rijden.

Informatie

Nadere informatie over de route volgt nog.

Initiatiefneemster: Ellen, bij wie ook informatie is te krijgen

Aanvulling mei 2016: een korte impressie van de tocht is hier te vinden.

Kenmerkend uitzicht vanaf een hoog zandsteenplateau, bereikt via trappetjes en mooie wandelpaden

Dorp in een kloof in de omgeving van Bautzen

Stadsbeeld in het plaatje Bautzen

Alle foto's: : Ellen (c)