Herfst-zwerfweek in Vogezen

Herfst-zwerfweek in Vogezen

Vindt plaats op tot en met

Heb je belangstelling voor een “traditionele” zwerfweek in het centrale deel van de Vogezen van zaterdag 14 t/m zaterdag 21 oktober a.s.? En wil je genieten van een mooi en afwisselend herfstlandschap en de gecombineerd Frans/Duitse cultuur & keuken? Voor meerdaagse tochten kan gebruik gemaakt worden van bivakhutjes, gites d'etappe en/of (Ferme-)Auberges, dan wel is wild kamperen een goede optie.

Basiskamp:

Alles vanaf een centraal gelegen, vaste basiscamping: “St. Gilles” (ca. 250m hoog). Zie: http://st-gilles.alsace24.net/ .
Adres: 67220 St. Pierre Bois; 4, Rue principale.

Programma:

Voor belangstellende deelnemers zal ik voor deze week twee driedaagse tochten plannen, met steeds 2 nachten wild kamperen bij een schuilhutje met water:
- De eerste 3-daagse rondtocht (zo t/m di) volgen we in ZW-richting globaal de GR532, GR5 en GR531, die ons o.a. leiden langs de interessantste rotsformaties in het centrale deel van de Vogezen en over Le Grand Brézouard (1229m), de Col du Pré de Raves (1005m), langs het Sentier des Soldaten en aan het eind langs de Rocher des Partisans.
- De tweede 3-daagse rondtocht (wo t/m vr) gaat in NW-richting en volgt eerst het Sentier des Ducs en opnieuw delen van de GR532 en GR531: over de kam, die de oude Frans-Duitse-grens vormde, tot de Col da Prayé (765m) en via de Col de la Perheux (699m) en Belmont weer terug.

Maar er zijn ook tal van mogelijk andere activiteiten om deze week te ondernemen: Bezoek aan de wijngebieden en proeflokalen in de Elzas, aan Straatsburg en kasteel Haut-Koenigsbourg; dagzwerftochten en/of meerdaagse tochten langs ferme-auberges etc.
Raadpleeg voor de openingstijden van de ferme-auberges bijvoorbeeld: https://www.tourisme-alsace.com/fr/fermes-auberges/ .

Aanbevolen kaarten:

- Club Vosgien N 4/8 (1:50.000), te bestellen bij Club Vosgien (reken op 2 weken bezorgtijd!). Zie: http://www.club-vosgien.eu/cartes-de-randonnee-au-150000e-48-strasbourg-mont-sainte-odile-donon-haut-koenigsbourg.html; of
- Kompass 2221, “Elsass, Vogesen Mitte” (1:50.000), o.a. te koop via Pied-a-Terre.

Desgewenst kan ik zorgen voor kleurkopieën van de relevante kaartdelen voor de twee 3-daagse rondtochten.

Aanmelden:

Uiterlijk zondag 8 oktober bij ondergetekende o.v.v.:
1. naam, 06-nummer en woonplaats van alle betrokkenen;
2. wel/geen eigen vervoer en aantal plaatsen over voor andere medereizigers; 3. wel/niet van plan om deel te nemen aan de twee 3-daagse rondtochten;
4. wel/geen kaartkopie gewenst van de routes van deze twee tochten; en
5. wensen/suggesties voor andere, zelf te plannen activiteiten.

Maandag 9 oktober verstrek ik een overzicht van alle ontvangen reacties en een carpool-voorstel. Met zwerfgroet,

 Hans van Oort

  

Vogezen, mei 2012

foto: Hans van Oort