IJsselpad zwerftocht

IJsselpad zwerftocht

Vindt plaats op tot en met

Het IJsselpad van Dolf Logemann is het uitgangspunt van deze twee dagen. Onze route gaat van Zutphen naar Wijhe via Deventer. Er zijn twee mogelijkheden: of je start op zaterdag om 09:15 uur vanaf station Zutphen, of je kan de avond van tevoren naar de stadscamping van Deventer komen en vervolgens op zaterdagochtend de trein naar Zutphen nemen.

Op de eerste dag doen we twee Hanzesteden aan, Zutphen & Deventer en bezoeken we Gorssel. Gorssel is een afkorting van gorselo en hierin zie je dan het woord loo (in verkorte vorm) wat een open plaats, meestal een landbouwenclave in het bos, op een zandrug betekent. Zaterdagavond kamperen we in Deventer.
De tweede dag gaan we door uiterwaarden, langs steenfabrieken, door bossen, langs de havezate De Haere en komen we ook langs een verdedigingslinie uit het begin van de koude oorlog. We passeren het dorp Olst en eindigen in Wijhe.
Beide dagen zijn de afstanden ongeveer 30 km; de afstand op de tweede dag is in te korten tot 16 km naar station Olst.

Meer informatie over het IJsselpad vind je op de website https://www.ijsselpad.nl/.

Beeld van Deventer met de IJssel, foto René Rook

Ga je voor het eerst mee? Lees dan dit.

Initiatiefnemer, bij wie inlichtingen kunnen worden verkregen en bij wie aanmelding mogelijk is: René Rook, renerook@gmail.com