Kampeerweekend Oostvoorne

Kampeerweekend Oostvoorne

Vindt plaats op tot en met

De lente proeven op haar allermooist: dat kan in de duinen van Oostvoorne, één van de zeldzame duingebieden in Nederland zonder drinkwaterwinning. Mede hierdoor is er een erg rijke en gevarieerde flora en fauna. Tapijten van bloeiend daslook onder de bomen, velden vol ontluikende gele sleutelbloemen en narcissen in de duinvalleitjes en slootkanten vol sneeuwklokjes.

Een natuurkampeerterreintje (toiletten, koud water en warme douche) van het Zuid-Hollands Landschap wordt onze uitvalsbasis voor het weekend dank zij het kampeer-beschermers-lidmaatschap van één van ons. Er is overeengekomen dat we hier als natuurbeleving gerelateerde groep twee nachten mogen kamperen voor een vergoeding per persoon per nacht. Maximaal 14 personen met kleine tentjes in totaal, respect voor de natuur en helaas geen kampvuur. 

Vrijdag einde middag verzamelen we op het terreintje. Tijdig opgeven is gewenst en vol = vol.

Zaterdag maken we een langere dagtocht, afwisselend langs het strand en door de duinen tot vlak bij de Haringvlietdam (ca 30 km) waarin we veel afwisselend moois proeven:  oude (deels verdwenen) landgoederen vol majestueuze beukenlanen en stinzeplanten, jonge en oudere duinen, strand, het weidse Brede Water, het sprookjesbos bij het Quackjeswater met de lepellaarskolonie  en de intieme Tenellaplas. Bij goede wind is het een spectaculair gezicht de kitesurfers op het Oostvoornse strand te zien.

Tegen de avond kunnen er rond de kampeerplek reeën of watervleermuizen gespot worden, of wat verder op het strand de zonsondergang afgewacht.

Zondag maken we een kortere tocht (ca 20 km), waarbij we o.a. t Groene Strand met diverse vogelkijkschermen aandoen, het  landgoed Mildenburg en ook de oude burcht ruïne van Oostvoorne. Het bijzondere duurzame Aan Zee (zie foto), strandcafé, met door haar zelf opgewekte elektriciteit, houtkachel  en eigen waterzuivering met helofytenfilter verwacht ons voor de koffie.

 

Dagtochtgangers die willen aansluiten voor een dagtocht kunnen contact zoeken met de initiatiefnemer, maar  moeten op tijd (= (te) vroeg voor OV) aanwezig zijn bij het Parkeerterrein van het bezoekerscentrum bij de Tenellaplas.

Samenvatting

  • Kampeerweekend met dagtochten. Ook alleen deelname aan de dagtochten mogelijk.
  • Zaterdagavond zelf koken op de kampeerplaats.
  • Beperkt aantal kamperende deelnemers mogelijk.
  • Gps-track: PM.
  • Kopie wandelkaart(en): PM.

 Ga je voor het eerst mee, lees dan dit.

Inlichtingen en aanmelding 

Let op: wegens de beperkte aantal kampeermogelijkheid is tijdig opgeven gewenst en vol = vol (voor het kamperen).

Initiatiefnemer: Saskia, aanmelding per e-mail saskia.onnink@gmail.com