Lüneburgerheide zwerftocht

Lüneburgerheide zwerftocht

Vindt plaats op tot en met

Driedaagse zwerftocht in een van de mooiste natuurgebieden van noord Duitsland, de Lüneburgerheide. Gerlof organiseert een rugzaktrekking in een periode dat hopelijk de heide in bloei staat. 

Er wordt op donderdagavond 31 augustus 2017 op het beginpunt verzameld. Vervolgens lopen we een traject van drie dagen met rugzak en tent. 

Tochtplan

Donderdagavond 31 augustus verzamelen op Campingplatz in het dorp Holm-Seppensen. Dit dorp ligt direct zuidelijk van de stad Buchholz in der Nordheide. De camping ligt aan de (zuidoostelijk) rand van dorp. Zie www.campingplatz-nordheide.de. Auto's (met toestemming) parkeren op de parkeerplaats van de camping of ergens in het dorp. De camping ligt op loopafstand van het treinstation.

We lopen vrijdag 1 september in zuidoostelijk richting dwars door het Lueneburgheide Park naar de gehuchten Garlstorf of Egestorf. Gelang de gekozen (meer oostelijk of zuidelijke ) wandelroute kamperen we op Campingplatz Eggestorf t.z.v. Eggestorf of Freizeit-Camp Nordheide in Garlstorf.

Zaterdag 2 september wandelen we in zuidwestelijk richting het meer landelijk en bosrijk gelegen Bispingen. Overnachting op de camping Opalsee, www.Campingplatz-Opalsee.de.

Zondag 3 september trekken we via een mooie route naar de stad Soltau. Hier nemen we de trein terug naar Bahnhof Holm-Seppensen waar onze auto's staan.

Gemiddelde loopafstanden zijn ongeveer 25 km.

Kaart

Een mogelijke kaart is die van Kompass Luneburgerheide 1: 50.000 nr. 718. Wegens het ontbreken van kopieermogelijkheden kan geen kaartkopie worden verzorgd.

Gebied

Informatie:


Aanmelding / carpooling e.d.

Ben je nieuw, lees dan dit.

Graag aanmelding uiterlijk een week voor vertrek en s.v.p. de volgende informatie bij aanmelding:

  • deelnemer, eventuele namen andere mensen die ook mee komen
  • e-mailadres deelnemer en woonplaats deelnemer (in verband met het regelen van het autopoolen)
  • het telefoonnummer / de telefoonnummers waar de deelnemer in de week voor vertrek te bereiken is, in verband met het maken van afspraken over het autopoolen of samen reizen per openbaar vervoer
  • of de deelnemer per auto komt en zo ja, hoeveel passagiers hij/zij mee kan nemen

Complete adresgegevens zijn niet nodig (privacy/security)! Het gaat er om dat er een logische indeling voor het autopoolen kan worden gemaakt en mensen contact met elkaar kunnen opnemen.

De initiatiefnemer doet een carpooling voorstel rond de zondag vóór vertrek, zodra geografisch de meest logische combinaties kunnen worden gemaakt.

Initiatiefnemer: Gerlof Homan, bovenstaande foto is door hem gemaakt (c)