Morvan zwerftocht

Morvan zwerftocht

Vindt plaats op tot en met

[aanmelding gesloten]

De Morvan is een fraai Frans natuurgebied waar de eerste week van mei 2018 een zwerftocht zal worden gehouden door Marcel en Gerlof. Het is heuvelachtig gebied met als hoogste berg de Mont Preneley van 855 mtr. Het is voor de helft bebost en is kenmerkend door zijn vele weidepercelen met beken en dalen. De Morvan is schaars bevolkt en de dorpen zijn klein van omvang.

Onze tocht zijn de vijf etappes van GRP Tour du Morvan, dit is het zuidelijk deel van dit 230 km lange streekpad. In vijf etappes leggen we ongeveer 100 km af. De zesde dag is een dag tocht gepland naar de hoogste berg Mont Preneley.

Overnachten en er naartoe reizen

Er wordt overnacht in gîte d’etappes. Ook de ontbijten & avondeten proberen we in deze herbergen te regelen. Onderweg zijn er zeer weinig horeca gelegenheden en/of winkels. In de dorpen waar we overnachten is vaak wel een bakker om brood en dergelijke voor de lunch in te slaan. Er naartoe: het kan met de trein maar dat lukt niet in één dag. Per auto is het wel in één dag (plm. 800 km) te bereiken. Zaterdag 28 april is de geplande dag van de heenreis; op 5 mei reizen we terug.

Let op: In verband met de reservering van de gîte d’etappes is tijdige opgave gewenst. Zie aan het slot van dit bericht.

Overzicht van de Tour du Morvan

Gebied

Lees meer over de Morvan bij Wikipedia en wikivoyage. Het natuurpark heeft een eigen site. Op de Franstalige geologische kaart van het gebied is te zien dat er veel graniet is te vinden, maar ook basalt en gneiss. Op de natuurparksite staat een pdf met een overzicht van de wandelroutes.

 

Morvan, oktober 2017. Foto Marcel van den Bongart (c)

 

Geologische kaart, verkleind:

Aanmelden: vóór 18 maart 2018

Let op: in verband met de reservering van de gîte d’etappes is tijdige opgave gewenst. Degenen die zich tot met 17 maart 2018 aanmelden zijn zeker van een plaats & maaltijden in de gîtes. Overige details met betrekking tot carpooling en dergelijke volgen later.

Opgave en informatie bij Gerlof Homan, e-mail info@gerlofhoman.nl.

Ga je voor het eerst mee, lees dan dit.