Oud en Nieuw Teutoburgerwoud

Oud en Nieuw Teutoburgerwoud

Vindt plaats op tot en met

Ieder jaar ontvluchten zwerftochtwandelaars het Nederlandse vuurwerk en brengen Oudjaarsdag elders door. Deze Oudjaarstocht lopen we met rugzak en tent van Tecklenburg naar Holperdorp, waar we in een nabij bosrestaurant Oudjaar kunnen vieren. Op zondag lopen we weer terug naar Tecklenburg.

Dit jaar valt Oudjaarsdag op zaterdag en Nieuwjaarsdag op zondag, dus een lang weekend met een feestdag zit er dit keer niet in. Maar dat mag de pret niet drukken, want wandelen op Oudjaarsdag is veel leuker dan tussen de stinkende oliebollen en stinkend vuurwerk zitten!.

De Oud- en Nieuw tocht in het Teutoburgerwoud gaat van start op vrijdagavond op camping "Am Knoblaugsberg". Königstraße 8, Tecklenburg, Duitsland. Zaterdag lopen we naar camping Krützmann (eurocamp) in Holperdorp (Lienen) aan de Holperdorfstrasse 44. Zondag lopen we via een andere route terug naar Teckelenburg. De afstanden zijn ongeveer 25 km per dag.

Op vrijdag- en zaterdagavond kunnen degenen die dat willen uit eten. Vrijdagavond kunnen we een restaurant zoeken in het plaatsje Teckelenburg, op 15 minuten lopen via een binnenweggetje. Voor de zaterdagavond, Oudjaarsavond, is Waldwirtschaft Malepartus in het bos, 15 minuten lopen vd camping, gereserveerd. We kunnen daar terecht van 18:00 - 22:00 uur.

Onderweg proberen we ergens binnen koffie/thee & kuchen te eten/drinken. Neem overige maaltijden (ontbijt, lunch) mee van huis. Een brander heb je eventueel alleen 's morgens nodig voor een warm drankje en/of warm ontbijt. Verder zijn alle kampeerspullen nodig zoals rugzak, tent, warme slaapzak, matje, regenkleding, koplamp enzovoorts

Aanmelding / informatie

Ben je nieuw? Lees dan de introductie en de informatie voor deelnemers. Graag de volgende informatie bij aanmelding:

  • deelnemer, eventuele namen andere mensen die ook mee komen
  • e-mailadres deelnemer en woonplaats deelnemer (in verband met het regelen van het autopoolen)
  • het telefoonnummer / de telefoonnummers waar de deelnemer in de week voor vertrek te bereiken is, in verband met het maken van afspraken over het autopoolen of samen reizen per openbaar vervoer
  • of de deelnemer per auto komt en zo ja, hoeveel passagiers hij/zij mee kan nemen

Complete adresgegevens zijn niet nodig (privacy/security)! Het gaat er om dat er een logische indeling voor het autopoolen kan worden gemaakt en mensen contact met elkaar kunnen opnemen.

Initiatiefnemers: Gerlof Homan en Barbara Janssen

Wandelen in het Teutoburgerwoud

Beide foto's: Gerlof Homan (c)