Oud- en Nieuw-zwerftocht Wiehengebirge

Oud- en Nieuw-zwerftocht Wiehengebirge

Vindt plaats op tot en met

Ook dit jaar gaan we tijdens het weekend van Oud & Nieuw weer aan de wandel, om te genieten van winterse landschappen. We bezoeken het in de omgeving van Osnabrück gelegen Wiehengebirge.

We wandelen het nieuwe jaar in door het Osnabrücker Land, het gebied rondom Osnabrück. Het grootste deel van de route loopt door het Wiehengebirge dat deel uitmaakt van een natuurpark, zie https://de.wikipedia.org/wiki/Natur-_und_Geopark_TERRA.vita. We tippen ook nog even het Teutoburgerwoud aan met een bezoek aan de Holperdorp camping te Lienen, waar we al eerder gastvrij werden ontvangen.

Er kan zowel drie dagen als vier dagen worden meegelopen.

Het tochtplan houdt in dat we op woensdagavond 30 december 2015 starten op een camping ten westen van Osnabrück. Degenen die drie dagen mee lopen, rijden op donderdagavond 31 december 2015 rechtstreeks naar de tweede camping. Zondagnamiddag moeten we de "donderdagavond instappers" eerst even terugbrengen naar de camping waar hun auto staat. Met de auto is dit niet zo ver

Nacht 1 – woensdagavond 30 december 2015 Camping Am Attersee, Zum Attersee 50, 49076 Osnabrück

Nacht 2 – donderdagavond 31 december 2015, Sylvesterabend Campingplatz Waldwinkel, Zum Dreschlaus 4, 49565 Bramsche www.campingplatz-waldwinkel.de. In het restaurant is een Oudjaarsbuffet (warm), € 20,- per persoon exclusief drankjes.

Nacht 3 – vrijdagavond 1 januari 2016 Campingplatz Ploghof Holterberg, Rote Strasse 7, Bissendorf www.ploghof-holterberg.de Er is een restaurant niet ver van de camping, dat open is van 16:30 tot 19:30 uur. Daarna lopen we nog 3,7 kilometer naar de camping.

Nacht 4 – zaterdagavond 2 januari 2016 Camping Eurocamp, Holperdorp 44, 49536 Lienen www.holperdorper-tal.de Er kan worden gegeten in het sfeervolle restaurant Malepartus boven op de berg. Het is heen (omhoog) 20 minuten lopen en terug nog geen 15 minuten.

Er wordt iedere dag ongeveer 25 kilometer gelopen, eventueel inkortbaar.

ALGEMENE INFORMATIE
Degenen die nieuw zijn wordt aangeraden om de algemene deelnemerinformatie op http://zwerftochten.nkbv.nl/algemene-info/deelnemersinfo te lezen en – als het koud zou zijn – de informatie over winterkamperen http://zwerftochten.nkbv.nl/algemene-info/winter
Als je daarna nog vragen hebt, stuur dan een e-mail aan gerlofahoman@gmail.com met je telefoonnummer en wanneer je bereikbaar bent, dan bellen we je terug.

AANMELDING
Degenen die zich aanmelden worden verzocht het navolgende per e-mail aan gerlofahoman@gmail.com door te geven:

  • naam deelnemer, eventuele namen andere mensen die ook mee komen

  • e-mail adres deelnemers

  • woonplaats deelnemers (in verband met het regelen van het autopoolen)

  • het telefoonnummer / de telefoonnummers waar de deelnemer in de week voor vertrek te bereiken is, in verband met het maken van afspraken over het autopoolen of samen reizen per openbaar vervoer

  • of de deelnemer per auto komt en zo ja, hoeveel passagiers hij/zij mee kan nemen

Het kan zijn dat er niet onmiddellijk wordt gereageerd op een aanmelding. De definitieve autopoolindeling wordt pas ongeveer een week voor vertrek gemaakt.

TOT SLOT
De tocht wordt georganiseerd door mij in samenwerking met Gerlof Homan gerlofahoman@gmail.com. Graag alle correspondentie aan hem via zijn e-mail gerlofahoman@gmail.com.

Initatiefnemer: Ellen en Gerlof