Paaszwerftocht langs de Nahe

Paaszwerftocht langs de Nahe

Vindt plaats op tot en met

We gaan dit Paasweekend 3 dagen lekker langs de rivier de Nahe lopen. De  Nahe is een in Nederland relatief onbekend wijngebied waar vaak de beste wijnen uit Duitsland vandaan komen.

We lopen in 3 dagen van Bad Kreuznach naar Kirn. De dagafstanden zijn 27 km/ 29 km/ 16 km. De eerste dag is in te korten door een lus niet te lopen en de tweede dag is in te korten door een klein stuk gebruik te maken van de trein!

We verzamelen vrijdagavond op Camping Nahetal in Oberhausen ad Nahe.  Oberhausen (zie foto) is een klein wijndorp waar Riesling van topkwaliteit gemaakt wordt. Weingut Donnhoff is bv. in 2012 verkozen tot beste wijnmaker van Duitsland.

       

Oberhausen ad Nahe. Foto Jan Flokstra

De volgende dag rijden we in 5 minuten naar het station in Norheim waar de de auto voor het weekend achterlaten. De trein brengt ons in 8 minuten naar Bad Kreuznach waar we onze trektocht beginnen. De eerste dag lopen we door een gevarieerd landschap met prachtige wijngaarden zonder zware rugzak in 27 km terug naar de camping in Oberhausen. We kunnen waarschijnlijk eten op de camping of anders in het dorp. 

De volgende dag pakken we onze rugzak wél in en lopen we 29 km langs de Nahe naar Camping Nahemuhle in Monzingen. Hier kunnen we ook op de camping eten! De laatste dag lopen we 16 km naar Kirn waar we de trein die 1 x per uur gaat terug nemen naar Norheim waar de auto’s staan. Echt diehards kunnen na Kirn natuurlijk  doorlopen in de richting van Idar Oberstein en bij een later station trein terug nemen.

Onderaan staan drie kleine kaartjes met de routes per dag. Er is een gedetailleerde .GPX route die aan de deelnemers verstuurd wordt!

Initiatiefnemer: Jan Flokstra