Paaszwerftocht Saar/Moezel (rugzaktrekking)

Paaszwerftocht Saar/Moezel (rugzaktrekking)

Vindt plaats op tot en met

Dit jaar vindt met Pasen een driedaagse trektocht in het gebied van rivieren de Moezel en de Saar plaats. Dit is een mooi afwisselend wandelgebied.

Vrijdagavond verzamelen we in Konz op de camping bij de monding van de Saar in de Moezel.

Zaterdagochtend zetten we de auto's neer op een parkeerplaats in Waterliesch. Vervolgens lopen we als eerste etappe het traject Wasserliesch – Palzem, via een mix van bestaande routes naar Nittel en vervolgens over de Moselsteig naar Palzem, om om te eindigen op de camping Opa Schuler, afstand ongeveer 27,9 kilometer. Inkorten is mogelijk door de trein van Nittel naar Wincheringen te nemen. Zie over het Moselsteig traject deze pagina.

Zondag steken we over van de Moezel naar de Saar. Het traject loopt van Palzem naar het mooi gelegen plaatsje Saarburg en is ongeveer 22,1 kilometer lang. In het plaatsje kan de burcht worden bewonderd. Kamperen op camping Leukbachbachtal, een kilometer buiten Saarburg. Informatie over de route is hier te vinden.

Maandag verloopt de route van Saarburg naar Wasserliesch, afstand circa 19,3 kilometer. We lopen een hoge route boven de Saar, info is hier te vinden.

Een voorstel voor een route is hier (gpx bestand) te vinden. Onderstaand een overzicht van de voorgestelde route zoals in het gpx bestand is opgenomen:

 

Beeld gemaakte in het gebied:

Praktisch

  • Rugzaktrekking met tent, verzamelen op avond vóór de eerste wandeldag.
  • Autopoolen: ja. Indeling van het autopoolen omstreeks de maandag vóór het weekend.
  • Gps track door initiatiefnemer(s): ja, staat hier.
  • Kaartkopieën: PM.
  • De campings zijn op dit moment nog niet gereserveerd. Gaan we nog doen omdat het Paasweekend druk kan zijn.
  • Avondeten op zaterdag- en zondagavond: er is nog niets gereserveerd. Mogelijk dat er op zaterdagavond in Palzem beperkte mogelijkheden zijn zodat reserveren nodig is, bericht daar over volgt.

Ben je nieuw, lees dan dit.

 

Aanmelding en verdere inlichtingen

De tocht werd oorspronkelijk door Jan Flokstra georganiseerd die door omstandigheden is verhinderd. De organisatie is nu overgenomen door Gerlof en Ellen. Aanmelding is tot en met maandag 15 april 2019 mogelijk bij Gerlof, via e-mail: gerlofahoman@gmail.com

Graag de volgende informatie bij aanmelding:

  • deelnemer, eventuele namen andere mensen die ook mee komen
  • e-mailadres deelnemer en woonplaats deelnemer (in verband met het regelen van het autopoolen)
  • het telefoonnummer / de telefoonnummers waar de deelnemer in de week voor vertrek te bereiken is, in verband met het maken van afspraken over het autopoolen of samen reizen per openbaar vervoer
  • of de deelnemer per auto komt en zo ja, hoeveel passagiers hij/zij mee kan nemen

Complete adresgegevens zijn niet nodig (privacy/security)! Het gaat er om dat er een logische indeling voor het autopoolen kan worden gemaakt en mensen contact met elkaar kunnen opnemen. De initiatiefnemer doet een carpooling voorstel rond de zondag vóór vertrek, zodra geografisch de meest logische combinaties kunnen worden gemaakt.

 

Wandelen in het gebied van Saar en Hunsrück tijdens een eerdere zwerftocht. Foto Ellen (c)