Sneeuwschoentocht Ardennen / Hoge Venen

Sneeuwschoentocht Ardennen / Hoge Venen

Vindt plaats op tot en met

Sneeuwschoentocht in de Ardennen. Er ligt nu 20 cm sneeuw op het Mont Rigi weerstation. We laten het weekend lekker doorgaan omdat er hopelijk een mooi wit laagje ligt en we gaan naar het meest sneeuwzekere deel van de Ardennen, de Hoge Venen. De kans dat we onze sneeuwschoenen nodig hebben wordt steeds groter omdat er  vanaf vrijdag elke dag extra sneeuw voorspeld wordt.

Sneeuw in de Hoge Venen, voorjaar 2017. Foto: Ellen (c)

We kamperen 2 nachten op camping La Plage in Robertville. Zaterdagochtend zetten we onze auto bij Baraque Michel en lopen met een grote oostelijke boog in 25 km terug naar de camping. Zondag lopen we via een westelijke route in 19 km terug naar de auto. Je kunt je tentje laten staan en op zondagmiddag oppakken. Dus geen zware rugzaktocht maar gewoon lekker lopen. De variaties op de route zijn ontelbaar dus iedereen kan zijn eigen route lopen hoe hij of zij dat wil. Deeelnemers kijgen een .GPX track en een deelkopie van 1:25000 kaart van de Hoge Venen uitgereikt!

Aanmelding is mogelijk tot donderdagavond 8 februari 2018 18:00. Dan maken we het carpoolschema en de defintieve reserveringen. Voor deze tocht geldt weer dat je eigen uitrusting regelt, dus inclusief winterkampeerspullen en sneeuwschoenen.

Ga je voor het eerst mee? Lees dan dit.

Initiatiefnemer: Jan Flokstra.