Trektocht Drentse Aa

Trektocht Drentse Aa

Vindt plaats op tot en met

Trektocht door het stroomgebied van de Drentse Aa.

Vrijdagavond kamperen we in Groningen, van daaruit lopen we zaterdag via Peizermade door het open landschap van het nieuwe natuurgebied de Onlanden naar het zuiden. 's Middags vervolgen we ons pad over landgoederen en door bos om uiteindelijk uit te komen bij het NIVON kampeerterrein De Hondsrug in Noordlaren.

Zondag gaan we door het karakteristieke landschap van de Drentsche Aa met zijn meanderende stroompjes, bloemrijke graslanden en heidevelden die worden afgewisseld met houtwallen en bosjes. Het dal van de Drentsche Aa is een nationaal park. Hier kun je meer informatie vinden. We eindigen op station Assen, ook het laatste stuk door de stad is heel groen.

Luchtfoto van landschap Drentsche Aa nabij het dorp Taarlo en Gasteren (Bron: https://www.pdok.nl/viewer/). De kleine watertjes die deel uitmaken van de Drentsche Aa hebben indrukwekkende namen: Taarlosche Diep en Gastersche Diep.

NIVON kampeerterrein de Hondsrug (foto van Willem genomen in 2018)

Praktische informatIe:

  • Rugzaktrekking met tent van twee dagen.
  • Verzamelen op vrijdagavond.
  • Bereikbaar met het openbaar vervoer.
  • Gps-track: ja.
  • Kopie kaart: PM.

Ga je voor het eerst mee? Lees dan dit.

Aanmelding en info
Initiatief: Frenk, Margo en Lizelotte.
Aanmelden bij Frenk en Margo: frenk-margo@live.nl.

Groningen en Assen zijn goed per trein (onder meer snelle Hanzelijn uit de Randstad) te bereiken. Er is geen coördinatie van het autovervoer, maar je kunt natuurlijk wel onderling wat afspreken als je wel met de auto wilt komen.