Vierdaagse zwerftocht Zuid-Limburg en Plateau van Herve

Vierdaagse zwerftocht Zuid-Limburg en Plateau van Herve

Vindt plaats op tot en met

De lente is losgebroken en binnenkort op haar mooist. Kom mee vier dagen genieten van hellingen vol vruchtbomenbloesem en bosanemonen op het Belgische Plateau van Herve net over de grens bij Eijsden.

We verzamelen op woensdagavond 26 april op boerencamping De Kersengaard, Libeek 2 te St Geertruid +31-434082827. Dit ligt op ca 5 km lopen van station Eijsden.

Vandaar lopen we op donderdag een etappe van 28 km richting het zuiden en snel de grens over naar de camping van Domaine de Wégimont bij Soumagne.

Vervolgens maken we een tocht van 26 km via het mooiste dorp van België Clairmont naar camping Natuurlijk Limburg Roodbos 3 te Remersdaal (nog steeds in België-Voerstreek, maar camping met NL beheerders). Hier blijven we twee nachten staan om de derde dag met een dagrugzakje een mooie lus via het dal van de Berwinne naar de Abdij de Val Dieu te kunnen maken (22 km).

Tenslotte lopen we op zondag 20 km van Remersdaal over een paar van de mooiste paden van Vlaanderen (Voerstreek dus wel meest Franstalig) terug naar Eijsden en de trein of auto.

Optie is er voor haasthebbers om de lus op zaterdag over te slaan en direct vanuit Remersdaal terug naar Eijsden te lopen op zaterdag en er dus driedaagse van te maken.

LET OP: In verband met de noodzakelijke reserveringen kunnen er maximaal zestien 1 of 2 p-tentjes mee en ivm de vereiste exacte aantal deelnemers tijdig doorgeven-wens van de campings uiterlijk 20 april aanmelden (het is Meivakantie in april). Bovendien lijkt het me leuk het souper (hoofd en nagerecht voor 14,50) op het Chateau te genieten om 18.30 uur op do 27 april en daarvoor moet ik ook tijdig reserveren en kan het bij laat reserveren vol zijn. Dus: geef je tijdig op MET je MOBIELtelefoonnr, geef aan of je mee wil eten op het Chateau als je mee wil en of je drie of vier dagen meeloopt:

Blik op de Sint-Martinuskerk van Vijlen, de hoogst gelegen kerk (195 m)
van Nederland. Foto: Willem Tilanus [c]

In verband met de te maken reserveringen graag aanmelden voor uiterlijk 20 april.

Aanmelding uitsluitend per e-mail (dus niet via deze site).

Initiatiefneemster: Saskia Onnink

Ga je voor het eerst mee? Lees dan dit.