Zwerftocht Baraque Fraiture-Houffalize

Zwerftocht Baraque Fraiture-Houffalize

Vindt plaats op tot en met

Zwerftocht gebruik makend van een paalkampeer/bivakzone in de Hoge Ardennen in Belgë. Start op de camping Aux massotais in Baraque Fraiture en de volgende nacht kamperen in de omgeving van Houffalize.

We gaan dit keer wandelen nabij de Ourthe en verzamelen vrijdagavond in het cafe op de camping Aux massotais (http://www.camping-vielsalm.com/home.htm)  bij Baraque Fraiture. Zaterdag gaan we een nader te bepalen route lopen tot aan Houffalize, waar we zullen overnachten op de onlangs geopende paal/ bivakzone. Nadere info staat hieronder (afkomstig van de site: http://www.bivakzone.be/parc-naturel-2-ourthes.html) We gaan 's-avonds wat eten in Houffalize, tappen daar voldoende water - niet aanwezig op de paalkampeerplaats. Daar het winter is en vooraf niet gereserveerd kan worden gaan we er vooralsnog van uit dat er voldoende plek is.

Zondag lopen we weer terug naar Baraque Fraiture. Afstanden ca. 25 km.

Foto: Ellen Timmer.

Initiatiefnemers: Carla en Rinse Zijlstra

 

Bivouac des Blancs Bois (Houffalize)

Bivakzone Blancs Bois ligt hoog boven de valleien van Ourthe en Cowan. Ze ligt pal langs het traject van de bewegwijzerde hoofdroute van Escapardenne, tussen Alhoumont en Houffalize (of omgekeerd). Ook GR 57 loopt in de omgeving maar niet langs de bivakzone. Je kan de plek niet missen. De naam Blancs Bois ('Witte Bossen') verwijst naar de witte boomstammen van oa berk, die je ook nu nog aantreft tussen de velen dennen.