Zwerftocht Condruzische Ardennen

Zwerftocht Condruzische Ardennen

Vindt plaats op tot en met

Tijdens deze zwerftocht wandelen we door de Condruzische Ardennen via de GR 575/576 van Goyet naar Spontin. Hiervandaan lopen we naar Ciney en nemen de trein terug naar Sart Bernard om daarvandaan met de benenwagen terug naar Goyet te lopen.

De streek waarin we gaan wandelen is het zgn. plateau van Condroz, dat zowel landschappelijk als geologisch een zeer interessant gebied is. Hier vinden we fraaie verticaal  geplooide (hercynische) gesteenten waarbij kalkgesteenten en zandgesteenten afwisselend aan de oppervlakte komen. Tevens stromen in het plateau fraaie riviertes zoals de Bocq en de Samson.

Vrijdagavond verzamelen we op de camping la Cascade de Jausse zuidelijk van Goyet, gelegen aan de Samson een rijrivier van het Maasdal. Hiervandaan lopen we zaterdag in noordelijk richting om de GR op te pikken. Deze vervolgen we via Sart-Bernard tot aan de camping du Bocq. Zondag vervolgen we de GR via Spontin en verlaten hem dan om door te steken naar Ciney. Hier arriveren we dan vroeg in de middag en nemen de trein terug naar Sart Bernard (reisduur:20 minuten, vertrektijd elke 2 uur, 13.20; 15.20). Hier vandaan is het nog 7 km lopen naar de camping.

Camping vrijdagavond:

Camping la Cascade de Jausse  (Goyet)
Route de Jausse 2,5340 Faulx-les-Tombes,België
Email: camping-la-cascade-de-jausse.be
Tel. +32 81 57 07 73

Camping zaterdagavond:

Camping du Bocq
Avenue de la Vallée 2
5530 Purnode België
E-mail : campingdubocq@skynet.be
Tel : 0032(0)82612269
Gsm: 0032(0)473604348

Eten en drinken:

Op de camping Bocq kunnen we zaterdagavond eten (a la carte). Er zijn ook vegetarische gerechten verkrijgbaar.
Er kan natuurlijk ook bij de tent gekookt worden natuurlijk.

Dagafstanden zijn ca. 25-30 km. 

Voor mensen die voor het eerst mee willen staat handig info op de algemene info link.