Zwerftocht Vaals e.o. met GPS-oefeningen

Zwerftocht Vaals e.o. met GPS-oefeningen

Vindt plaats op tot en met

Zwerftocht Vaals met extra aandacht aan het gebruik van de GPS. Ideaal voor beginnende GPS-gebruikers.

We verzamelen vrijdagavond 21 oktober op camping de Gastmolen in de gemeente Vaals (Lemiersberg). Hier kunnen we gebruik maken van de slecht weer ruimte om te oefenen met de door ieder meegebrachte gps en laptops. Er is al een GPS-track voor de zaterdag, die op je GPS gezet kan worden en waaarmee je kunt experimenteren. Er zijn 3 of 4 ervaren GPS fans aanwezig die tips geven en vragen kunnen beantwoorden. De eerste ideeën voor een route op zondag kunnen in een GPS track worden omgezet.

Op zaterdag gaan we de track van ca 30 km volgen waarbij we het enige echte bergdorp (op 200 meter hoogte!) van Nederland aandoen. We doorkuisen het Vijlenerbos vol herfstkleuren, gaan diverse beekdalen verkennen en nemen een kijkje over de grens om van prachtige panorama’s te genieten. Verder struinen we langs stukken van de Oude Geul  en doen een prachtig Belgisch natuurreservaat aan. Onderweg kan geoefend worden met diverse instellingen en o.a. het vinden van een café op de gps.

Zaterdagavond kunnen de deelnemers hun eigen tracks maken en dingen naar de hoofdprijs: dat we hun route gaan wandelen op zondag.

 

De Oude Geul (Gueulle) en zinkmijn Plombières (bron www.plombières.be)

 Initiatiefnemers: Saskia Onnink, Willem Tilanus en Lizelotte Leeflang.

Aanmelden bij Lizelotte.