Zwerftocht Woudrichem-Zaltbommel

Zwerftocht Woudrichem-Zaltbommel

Vindt plaats op

Tijdens deze dagtocht gaan we struinen door de uiterwaarden! We starten in het vestingstadje Woudrichem en lopen van hieruit langs de afgedamde Maas tot Poederoijensehoek. Na het passeren van de veevoederfabriek kan ons struin avontuur beginnen. Door de uiterwaarden gaan we richting Slot Loevestein, we komen door een gevarieerd gebied met soortenrijke graslanden, bosjes en plassen. In het gebied kom je af een toe wat koeien tegen, die hier de natuur beheren.

Recent is het gebied heringericht in het kader van "Ruimte voor de rivier", zie ook deze website, die waar een video een mooi beeld geeft van het gebied.

Na een kilometer of tien komen we bij Slot Loevestein, gelegen in een uithoek van de uiterwaard. Heb je een museumkaart neem die dan mee, dan kun je nog even een snelle blik in het slot werpen! Hier kunnen we ook koffie drinken.
Daarna lopen we verder door de uiterwaarden van de Waal tot we er geen zin meer in hebben. Dat kan na 32 km bij station Zaltbommel zijn of eerder en dan pakken we de bus.

Slot Loevestein. Foto: Willem Tilanus [c]

Ga je voor het eerst mee? Lees dan dit.

Initiatiefneemster: Lizelotte