Carpooling

Snel naar: introductie / deelnemersinformatie / initiatiefnemersinformatie / uitrusting / zwerftochten in de winterbeginnerstips / carpooling / We zijn gestart met een nieuwe e-mail verzendlijst, via deze pagina kun je jezelf aanmelden / privacy.

Bij meerdaagse zwerftochten buiten Nederland maakt de initiatiefnemer een carpoolvoorstel. Hierin geeft hij/zij een voorstel voor een geografische logische indeling wat betreft aantal auto's, vertrekplaatsen etc. Meestal wordt dat voorstel ongeveer een week voor vertrek rond gemaild. De verdere details worden door de chauffeurs met degenen die meerijden afgesproken

Over de details van het carpoolen worden door de chauffeurs en degenen die meerijden afspraken gemaakt, zoals over de opstapplaats. Het is handig om ook af te spreken aan welke kant van het station een chauffeur staat en zorg voor uitwisseling van de 06 nummers in het geval er iemand vertraagd is.

Kosten

Een belangrijk punt is wat er aan kosten wordt gerekend. Veel chauffeurs rekenen alleen brandstofkosten, maar er zijn er ook die een deel van de algemene kosten kunnen doorberekenen.

De meerijder is te gast

Degenen die meerijden zijn te gast, dus het spreekt voor zich dat er rekening wordt gehouden met de wensen van de chauffeur met betrekking tot het schoonhouden van de auto. Daar kan verschil in zijn (iemand met een nieuwe auto voor zijn werk die heel netjes is tot iemand die met een oude bak rijdt waar hij o.a. bouwmaterialen in vervoert), houdt daar rekening mee. Zo willen sommige chauffeurs niet dat er in de auto gegeten of gedronken wordt en mogen vuile schoenen alleen in de achterbak.

Veiligheid; naleving regels

Ook spreekt voor zich dat de chauffeur verantwoordelijk is voor de veiligheid van degenen die meerijden en aan het voldoen aan de wettelijke regels, zoals bijvoorbeeld de regels in Duitsland inzake Umweltzones en de benodigdheid van een Umweltzone-vignet. Veiligheid betekent bijv. ook dat er geen losse bagage (rugzak) op de achterbank gelegd mag worden die bij plotseling remmen naar voren kan schieten.

LET OP!!!

Je kunt je mede-wandelaars zeer grote problemen bezorgen door op het laatste moment af te zeggen. Dit geldt met name voor chauffeurs maar kan ook bij meerijders (met name als er maar één meerijder is) aan de orde zijn. Zorg er dus voor dat je tijdig, d.w.z. ten minste zeven dagen voor vertrek afzegt. Voor zover er als gevolg van latere afzegging extra kosten zouden ontstaan (zal met name het geval zijn als de chauffeur afzegt, bijv. autohuurkosten), kan de chauffeur die kosten in rekening brengen bij degene die de kosten veroorzaakt heeft.

 

Coulissenlandschap in de omgeving van de Mookerhei. Foto Ellen juni 2016 [c]

Snel naar: introductie / deelnemersinformatie / initiatiefnemersinformatie / uitrusting / zwerftochten in de winterbeginnerstips / carpooling / We zijn gestart met een nieuwe e-mail verzendlijst, via deze pagina kun je jezelf aanmelden / privacy.