Kamperen bij de NTKC

Kamperen bij de NTKC

De zweftochten gaat de komende tijd vaker gebruik maken van de kampeerterreinen van de leukste Nederlandse kampeerorganisatie, de Nederlandse Toeristen Kampeer Club (NTKC). Tijdens het Oud & Nieuw weekend kamperen we op het NTKC-terrein De Hertenweide te Zorgvlied. In maart 2018 gaan we kamperen op De Heerkuil te St. Geertruid. 

Inleidende informatie over de NTKC staat in dit pdf-bestand.

Ben je een serieuze kampeerder? Kijk dan of de NTKC iets voor je is.

Kamperen op NTKC-terrein Hertenweide, december 2017 

Van de site van de NTKC:

Het echte kampeergevoel

Bij de NTKC vind je het echte kampeergevoel. Elk van de 20 terreinen is uniek: er zijn terreinen in de duinen, in het bos en bij steden, stuk voor stuk ruime en schitterende stukjes natuur. Ze liggen verspreid over het land, ideaal om een fietskampeertocht uit te stippelen. Op alle terreinen zijn eenvoudige sanitaire voorzieningen. Het schoonhouden daarvan doen de kampeerders om beurten. De meeste terreinen hebben een kampvuurkuil en zijn het hele jaar open, dus óók in de winter. Bij de kampeerplekken is er geen stroom. Bij de NTKC vind je daarom de sensatie van ‘echte nachten’. De terreinen zijn een walhalla voor kinderen. Vaak is er een jeu-de-boulesbaan en voor de kleinsten zijn er wat eenvoudige speeltoestellen. Maar het leukste is natuurlijk spelen met wat je in de natuur vindt! Auto’s blijven op het parkeerterrein, fietsen en scooters staan in de stalling of uit het zicht. Huisdieren zijn welkom zolang ze geen overlast veroorzaken en buiten het terrein worden uitgelaten.

Wil je volop rust en ruimte?

Genieten van de stilte. Er zijn nog maar weinig momenten waarop je er de tijd voor neemt. Op de kampeerterreinen van de NTKC is het nog mogelijk. Niet alleen de ligging van de terreinen garandeert rust, ook van je medekampeerders merk je weinig. Dat komt omdat de leden van de vereniging elkaars rust en privacy respecteren. En natuurlijk respect hebben voor de prachtige natuur waarin zij bivakkeren. Mede daarom onderhouden de leden van de NTKC hun terreinen zelf.

Mede-eigenaar

De NTKC is een kampeerclub waar de leden zelf zorgen voor het onderhoud. Zelf de handen uit de mouwen steken betekent dat het kamperen bij de NTKC zeer betaalbaar is. Maar het geeft ook het speciale gevoel mede-eigenaar te zijn van het terrein waar je kampeert! Zo zijn onze terreinen uitgegroeid tot wat het nu zijn: pareltjes! Regelmatig onderhoud zorgt dat ze dat ook blijven. Het meeste werk dat in de club moet gebeuren doen we zelf. Van het onderhoud van de kampeerterreinen en het schoonmaken van de toiletgebouwen tot de (leden)administratie, de communicatie en het besturen van de vereniging.