Prikbord bericht

Je bent nog niet ingelogd. Klik hier om in te loggen.

Uitsluitend leden van de NKBV kunnen hier inloggen.Wil je ook NKBV-lid worden? Klik dan hier.

Nieuwe bivakzones in de Ardennen!

zwerftochten •

Bivakkeren in het Parc Naturel des Deux Ourthes

Sinds eind juni is een netwerkje van 5 eenvoudige bivakzones beschikbaar voor wandelaars zonder comforteisen, die onderweg zijn over het Belgische deel van de langeafstandsroute Escapardenne, of over een andere langeafstandsroutes die door het Parc Naturel des Deux Ourthes loopt (provincie Luxemburg). Je mag er één nacht verblijven en wandelt of fietst de volgende morgen weer verder, eventueel naar een andere bivakzone.

Tesamen met de 9 bivakplaatsen in het Parc Naturel Viroin - Hermeton is deze bivakkeermogelijkheid in het Parc Naturel des Deux Ourthes uniek in Wallonië een mooie evolutie. Voor het eerst mag je dus kort in de natuur overnachten als legaal alternatief op illegaal wildkamperen, tenminste als je enkele regels respecteert. Die zijn vastgelegd in een code voor bivakkeerders. Ze zijn op de bivakzone te consulteren. Lees ze. Je vind de belangrijkste richtlijnen ook wat lager hier.

Meer informatie vindt je hier: http://www.bivakzone.be/parc-naturel-2-ourthes.html

1 reactie

Log in om te reageren Nog geen NKBV-lid? Klik dan hier

Ellen [zwerftochten] •

Tijdens het afgelopen weekend in het gebied van de Viroinval hebben we ook van een bivakplaats gebruik gemaakt. Het is - ondanks het hete weer - goed bevallen. Wel waren er heel veel kampeerders... En dat was niet de doelgroep waar de bivakplaatsen voor bedoeld zijn. Dat zal buiten het zomerseizoen misschien anders zijn.

In ieder geval is het een mooi initiatief van de Belgen!

Kijk voor foto's van het Viroinval weekend op http://zwerftochten.nkbv.nl/nieuws/nieuws/warm-weekend-viroinval

0