Verder weg

Door middel van de zwerftochten bereiden we ons voor op langere bergwandelingen, bijvoorbeeld in de Alpen. Doel van de zwerftochten is ook om mede-wandelaars te vinden voor gezamenlijke initiatieven die langer zijn dan een weekend en/of organisatorisch extra eisen stellen. Inmiddels hebben we daarvan al het nodige achter de rug.

Heb je zelf een idee: prima. Overleg even met de coördinator buitenland, met zijn akkoord kan op deze site een oproep worden geplaatst.

Let op: ook dit soort initiatieven zijn geen georganiseerde reizen! Alles is gebaseerd op het doe-het-zelf principe, met alles wat daar aan vast zit. Lees over de praktische kant deze pagina.

---

In voorbereiding

 

Zlatá stezka rugzaktrektocht door Tsjechië (mei 2019)

In mei 2019 vindt een rugzaktrekking langs de Zlatá stezka route plaats.

 

Peaks of the Balkan trekking (zomer 2019 of 2020)

Oorspronkelijk was het plan om in juni 2018 naar dit gebied te gaan. Vanwege persoonlijke omstandigheden van een van de initiatiefnemers lukte het niet om de tocht in 2018 te doen. Houd echter deze pagina en het programma in de gaten voor nieuwe plannen! Misschien zomer 2019 en anders zomer 2020.

---

Sneeuwschoenwandelen in de Rugova vallei, maart 2019. Foto Ellen (c)

---

Eerdere 'verder weg' tochten 2014-heden

Onderstaand links naar informatie over / beelden van enige gemaakte tochten. 

 

Sneeuwschoentrektocht Rugova Vallei (maart 2019)

In maart 2019 ging een groep wandelaars van de zwerftochten naar de Rugova vallei en maakte een mooie tocht mee in een stil gebied in de schaduw van het Prokletije gebergte. Lees het bericht over de tocht.

 

Sneeuwschoenwandelen Macedonië, maart 2018

Begin maart hebben we met een groepje sneeuwschoen gewandeld in het Šar gebergte in Macedonië. Lees het nieuwsbericht met enkele foto's of bekijk het filmpje dat van de tocht is gemaakt, dat ook hier onder is te vinden:

---

Groene Band zwerftocht, november 2017

Vier dagen wandelen langs de grens van Hessen en Thüringen. Aan de aankondiging zijn een pdf met overzichtskaart van de gelopen route, een detail-pdf-kaart van de eerste twee dagen en een gpx-bestand toegevoegd, scroll helemaal naar onderen.

---

Voorjaar op Kreta, april 2017

Voorjaar op Kreta, op onderstaande foto de Aradena-kloof.

Lees het bericht over deze tocht.

---

Zonovergoten Elbsandstein, mei 2016

Niet ver van Dresden ligt een uniek zandsteengebied, de Elbsandstein.  In mei 2016 maakten we daar een mooie trektocht. Lees deze impressie.

---

Sneeuwschoenwandelen in Slovenië, maart 2016

In maart 2016 maakten we met een groepje een mooie sneeuwschoenwandeltocht in Slovenië. Lees dit bericht.

---

Sneeuwschoenwandelen in de Oekraïense Karpaten | video Pip Ivan trektocht | februari 2014

In het najaar van 2013 vormden we een groepje waarmee we in februari 2014 een mooie sneeuwschoenwandelreis in de Oekraïne hebben gemaakt. Van twee dagen van deze tocht, de Pip Ivan trek, is een video gemaakt, die op Youtube is te vinden: link naar de video

 Alle foto's op deze pagina door Ellen (c). Beide video's met filmmateriaal van Ellen en andere mensen, Pip Ivan: Jan, Šar gebergte: Henk.

---

Snel naar: introductie / deelnemersinformatie / initiatiefnemersinformatie / uitrusting / zwerftochten in de winterbeginnerstips / carpooling / We zijn gestart met een nieuwe e-mail verzendlijst, via deze pagina kun je jezelf aanmelden / privacy.