Anderhalve meter zwerftochten

De corona-regels zijn in het voorjaar van 2022 versoepeld. Als dezelfde soort regels als in 2020 en 2021 golden zouden terugkomen, maken die regels het er niet eenvoudiger op gezond te blijven. Want lichaamsbeweging krijgen is dan lastiger, al adviseerde het ministerie van volksgezondheid dat mensen voldoende bewegen. Wandelen en andere buitensporten zijn belangrijk om gezond te blijven, vooral voor mensen die thuis werken.

Tijdens de zwerftochten die door ons georganiseerd worden houden we ons aan de corona-regels, voor zover die er zijn. Dat betekent onder meer dat we in kleine groepjes buiten lopen, als dat verplicht is, en dat we anderhalve meter afstand houden als dat verplicht is.

Let op: ook nu de coronaregels versoepeld zijn, is er voor bepaalde mensen corona-risico. Ben je kwetsbaar, ga dan niet mee met zwerftochten of neem extra maatregelen, waarvan afstand houden en niet mee gaan naar binnenlocaties de belangrijkste zijn.

 

Ga niet mee als je bezorgd bent

Degenen die angstig zijn voor corona-besmetting en degenen die te maken hebben met voor corona kwetsbare personen, doen er goed aan niet met een zwerftocht mee te gaan. Want ook al doen we voorzichtig, er kan niets gegarandeerd worden.

 

Wandelen in tijden van corona. Foto Ellen (c)

 

 

Anderhalve meter wandelen met hulp van speciale tegels op de brug nabij het Leukermeer, tijdens het juli-weekend in 2021 in het gebied van de Maas (foto Saskia (c))