Achterveldse klompenpaden in de herfst

Vorige

Tussen Leusden en Barneveld ligt het plaatsje Achterveld, dat een mooi startpunt is voor wandelingen. Hier liggen een aantal mooie klompenpaden vlak bij elkaar, waar we in oktober 2020 een wandeling maakten.

23 maart 2021

Die twee klompenpaden zijn het Snorrenhoefpad en het Glindhorsterpad. Het landschap is afwisselend, met zowel bosrijke stukken als wandelpaden door het boerenland.

Wij knoopten de twee paden aan elkaar en liepen eerst een deel van het Snorrenhoefpad en daarna een deel van het Glindhorsterpad, waarbij we aan het slot iets eerder naar de beek toe liepen.

 

 

Onderweg kon van bosrijke stukken worden genoten met de mooie kleuren van de herfst:

 

De paddestoelen lieten zich zien:

 

Onderweg langs het Glinhorsterpad zagen we kunst:

 

De door ons gevolgde route eindigde langs de Modderbeek, het begint al een beetje te schemeren:

 

Aan het einde van de wandeling zwaait de kunstenmaker ons toe, gezeten op een van de vele hekken die waarschijnlijk van het lokale waterschap zijn.

 

De gelopen route kan als gpx bestand gedownload worden. Let er op dat we in het oostelijk stuk ergens een stuk over de weg heen en weer zijn gelopen, dat zit er nog in en kun je overslaan.

De wandeling is gelopen door Lucie en Ellen. Bovenstaande foto's en tekst zijn van Ellen (c). Dit is een herpublicatie van het artikel dat op 25 oktober 2020 op de oude site gepubliceerd werd.