Meer nieuws wateroverlast de Herberg

Vorige

Nieuws over de wateroverlast in de HerBerg, de hut van de NKBV in de Ardennen

21 juli 2021

Op 21 juli was er meer informatie op de NKBV-site over de wateroverlast bij de HerBerg:

Toen de Ourthe buiten haar oevers trad na de hevige regenval in België, leek het zich nog op te houden buiten de hut. Waarschijnlijk is door de stroming een van de ramen stuk gegaan, waardoor het water vrij spel kreeg op de benedenverdieping.

Het Belgische architectenbureau waarmee de NKBV samenwerkt, heeft geweldig werk geleverd. Al snel nadat het water was gezakt, verrichtten ze de eerste schoonmaakwerkzaamheden en hebben ze de bruine laag van de vloer gehaald.

Waarschijnlijk moet er veel gerepareerd worden, maar de omvang van de schade is nog niet helemaal duidelijk. Vooralsnog is het gas, water en licht afgesloten en kan pas getest worden of apparatuur en andere zaken het nog doen zodra deze nutsvoorzieningen weer beschikbaar zijn. Logischerwijs gaan vaklieden eerst aan het werk bij bewoners om de schade te herstellen, voordat ze aan de slag gaan in de HerBerg.

Of de wateroverlast de heropening van de HerBerg zal vertragen, moet blijken na inventarisatie van de schade en hangt af van het verloop van eventuele herstelwerkzaamheden.

Foto's: NKBV