Nieuwe wandelactiviteit voor Syrië op 10 juni 2023

Vorige
Op 10 juni a.s. vindt een wandeling in Nijmegen (N70 trail) plaats om geld in te zamelen voor het centrum Al Ard in Syrië, dat is opgericht door Frans van der Lugt

11 mei 2023

Al eerder besteedden we hier aandacht aan de wandelinitiatieven van Anne Claire van der Lugt ter nagedachtenis aan haar oom.

Dit keer organiseert ze op 10 juni a.s. een wandeling.

Ze schrijft:

Op zaterdag 10 juni organiseer ik een wandeling in Nijmegen (N70 trail) om geld in te zamelen voor het centrum Al Ard in Syrië dat mijn oom Frans van der Lugt SJ heeft opgericht voor jongeren met een beperking. Deze wandeling zou ik graag onder de aandacht willen brengen van uw leden.

Het centrum Al Ard

In 1996 richtte mijn oom het project Al Ard ('Het landgoed') op in Al-Qusayr, 35 kilometer buiten Homs in Syrië. Al Ard bestond uit een stuk land van vijftig hectare waar hij groente verbouwde, een wijngaard had met een productie van 50.000 flessen per jaar en er was een olijfgaard om olijfolie te maken. Later kwamen er ook sportvelden, een opvangcentrum voor mensen met een beperking en een hostel voor toeristen. Samen met veertig mensen met een mentale beperking hield oom Frans het project Al Ard draaiende. In het weekend was er een vast programma van yoga, meditatie, gespreksgroepen en wandelingen, met name gericht op jongeren. Iedereen was welkom ongeacht handicap, seksuele voorkeur, etnische achtergrond en/of geloofsovertuiging. Helaas is door de oorlog het centrum verwoest en is mijn oom om het leven gebracht, maar door de wandelingen die ik met Walk for Homs organiseer hoop ik het landgoed weer op te bouwen en zijn visie op het leven voor te zetten. Inmiddels is de meeste schade aan de gebouwen hersteld, zijn er zonnepanelen geplaatst en zijn we nu begonnen met geld in te zamelen voor de sanitaire voorzieningen en de inrichting.

Alle informatie over en inschrijven voor de wandeling op zaterdag 10 juni kunt u terug vinden op mijn website: https://www.walkforhoms.nl/project/nijmegen-n70. Op deze website vindt u ook meer informatie over Walk for Homs en de projecten die hiermee worden gesteund.