OV reisplanners met afdrukfunctie anno 2023

Vorige
Heel lang had ik de gewoonte om mooie printversie van de treinreismogelijkheden te maken met de site van de Duitse spoorwegen, ook als het reizen buiten Duitsland betrof

22 november 2023

Helaas hebben de Duitsers hun site veranderd en is een routeplanner met goede afdrukfunctie nog met moeite te vinden, zodat ik op de linkspagina de informatie over treinplanners heb moeten aanpassen.

 

Duitse spoorwegen

De gewone reisplanner zonder printfunctie is te vinden op https://next.bahn.de. De uitgebreidere versie staat op https://reiseauskunft.bahn.de/. Als je daar een zoekopdracht geeft krijg je onder de resultaten een printicoontje:

 

 

Als je daar op klikt krijg je een aantal keuzemogelijkheden:

 

 

Dit zijn alle resultaten, maar veel fijner is om alleen de uitgekozen verbindingen te zien, met alle tussenhaltes, dat ziet er zo uit:

 

 

Deze pagina kan mooi afgedrukt of gepdft worden voor verder gebruik. De tekst op deze pagina suggereert dat deze versie van de Duitse reisplanner gaat verdwijnen.

 

Oostenrijkse spoorwegen

De Oostenrijkse spoorwegen hebben op https://fahrplan.oebb.at/ een reisplanner waar de afdrukfunctionaliteit wel standaard wordt aangeboden. Als je daar een zoekopdracht ingeeft staat er rechtsboven een afdrukicoontje:

 

 

Als je die aanklikt krijg je een nieuwe pagina met allerlei keuzemogelijkheden:

 

 

en kan een mooie printversie worden opgeroepen.

 

Hafas planner

Alternatief is deze Hafas planner, waarmee prima is te werken.

 

Achtergrond

Voor wie Duits kan lezen is op deze pagina achtergrondinfo over reisplanners te vinden.

 

Tekst: Ellen