Pauwelspad, nieuw wandelpad in Brabant - 22 augustus 2022

Vorige
In september wordt nieuwe wandelroute in Noord-Brabant geopend, het Pauwelspad

22 augustus 2022

Het nieuwe wandelpad :”Het Heerlijk Pauwelspad” zal in september dit jaar officieel in gebruik worden genomen. Het is een gevarieerde route gebaseerd op het Landgoed van de heer Pauwels van Haestrecht die eind 14e eeuw in Loon op Zand woonde. De route loopt een klein stukje door de Loonse en Drunense duinen, maar vooral veel door het weiland, laagveen moeras en langs de oevers van smalle beken.

Het is voor de wandelaars van de zwerftochten een mooie uitdaging. De route is gemaakt door een werkgroep van vrijwilligers die zich al sinds 2019 met dit project bezig houden. Zij hebben ervoor gezorgd dat er toestemming kwam om over diverse privé terreinen te lopen. En dat er nieuwe wandelknooppunten werden toegevoegd aan het wandelnetwerk van Brabant om een bewegwijzerde mooie route mogelijk te maken.

De route volgt al bestaande wandelknooppunten en is duidelijk afgebeeld in het foldertje dat te bestellen is op: www.Pauwelspad.nl. Onderstaand het kaartje van de route:

 

 

De route is 34 km. lang, wat pittig is maar te doen. Degenen die er geen zin in hebben kunnen er best iets van afknabbelen. Er zijn startpunten in Berkel Enschot, Loon op Zand en Winkelsche Hoek.

Onderweg zijn er diverse horecamogelijkheden, onder meer kan koffie worden gedronken bij Het Witte Kasteel, dat 's-zondags vanaf 11.00 uur is geopend. De route loopt door de Duinen en langs de Zandlei naar Landpark Assisië. Assisië is een zorginstelling voor mensen met een geestelijke handicap. In “Lokaal 12” op dit terrein is een horecamogelijkheid die 's-zondags helaas is gesloten.

De route staat op de zwerftochtenagenda op 6 november 2022.

 

Klik op het plaatje voor een grotere versie.

 

 

 

 

 

Het beeldmateriaal in dit bericht is afkomstig van de site van het Pauwelspad.