Pinkstergenot op de grens van Luxemburg en Duitsland - mei 2023

Vorige
Tijdens het Pinksterweekend, mei 2023, werd gewandeld op de grens van Luxemburg en Duitsland, wat de nodige mooie beelden opleverde

Bekijk alle foto's van Paul (c) in het fotoalbum.

Hierna een voorproefje:

 

De kenmerkende bossen met mooie rotspartijen

 

Afgewisseld met agrarisch terrein

 

Kinderen in een tractor

 

Wandelaars in een Luxemburgse kloof

 

Rivierenlandschap

 

 

Bekijk alle foto's van Paul (c) in het fotoalbum.

 

Over de zwerftocht

Rugzaktrekking van Neuerburg (Duitsland) via Bollendorf (Duitsland) en Vianden (Luxemburg) en weer terug naar Neuerburg. Er werd gebruik gemaakt van gemarkeerde routes, op zaterdag en zondag een deel van de de Jakobsweg.

De afstanden waren zaterdag 27 kilometer, zondag 24 kilometer, en maandag 27 kilometer. De routesuggestie is beschikbaar als zipfile met gpx-bestanden.

Onderstaand een overzichtskaart van de route:

  • Driedaagse rugzaktrekking.
  • Er werd verzameld op de vrijdagavond vóór vertrek op camping bij Neuerburg Duitsland: https://www.camping-inderenz.com/nl/.
  • Op zaterdag werden de auto's wat verzet, zuidelijk van Neuerburg.
  • Zaterdag liepen we de Jakobsweg naar het zuiden tot Bollendorf (D). camping: https://www.camping-altschmiede.de/. Zondag werd langs diverse wandelpaden (deels langs de Sure, deels de Jakobsweg) gelopen naar het noorden tot Vianden en bezochten we camping https://www.camping.lu/nl/campings/du-moulin-vianden. Maandag liepen we wandelpaden (stukje langs de Our) en wandelden we in noordoostelijke richting terug naar de camping bij Neuerburg.