Zwerven door het Paltserwoud, september 2022

Vorige
In september 2022 maakten we een mooie zwerftocht door het Paltserwoud in Duitsland. Dit gebied ligt tegen de noordelijke Vogezen aan

Onderstaand enige beelden gemaakt door Ellen (c). Kijk hier voor een uitgebreider fotoalbum.

 

Onze rugzaktrekking startte in het plaatsje Dahn.

 

 

De eerste grote rotsformatie bezorgde ons dit uitzicht.

 

 

Op meerdere plaatsen passeerden we indrukwekkende wanden

 

Open terrein waarin we omhoog wandelen

 

Om - als we terug kijken - in de verte dit te zien

 

Omhoog langs de bospaden van de Palts.

 

Rotspartijen afgewisseld met...

 

charmante stadjes en dorpen

 

Mooi uitzicht vanaf een luchtig uitzichtspunt

 

en natuurlijk wandelen door bossen met varens en ander struikgewas, waarin de herfst begint

 

Alle foto's: Ellen (c)

 

---------------------------------------------

Over de van 16 tot en met 20 september 2022 gehouden zwerftocht, op initiatief van Carla

Het Paltserwoud (Pfälzerwald, Pfälzer Wald) is een fraai natuurgebied in Duitsland, ten noorden van de Vogezen. Het Paltserwoud is een zeer bosrijk gebied met steile klimmetjes en heuvels tot ca. 500 meter hoogte. Het is beroemd om de grillige zandsteen formaties en rotsen, daarnaast zijn er kastelen en ruïnes. Meer informatie: wikipedia, site natuurpark, Wanderportal Pfalz.

De vierdaagse rugzaktrekking startte op vrijdag en verliep langs campings, de laatste wandeldag was dinsdagochtend. De suggestieroutes waren circa 20 – 25 kilometer per dag, waarin de spectaculaire “Felsen“ waar diverse gemarkeerde wandelroutes langs gaan, werden meegenomen. Soms rotsen om te beklimmen, onderdoor te kruipen en natuurlijk om te fotograferen!

Start op de camping van Dahn, een klein stadje ten zuiden van Kaiserslauten, vlak bij de Duits- Franse grens. Dahn is bereikbaar per openbaar vervoer (tien uur), per auto (car pooling) is sneller (vijf uur). Afstand met de auto ca. 500 kilometer vanuit Utrecht.

Kaart

Er is een prima wandelkaart in de handel van dit gebied: “Wandern und Radfahren im Dahner Felsenland”. Schaal 1:25.000, Uitgever Pietruska verlag & Geo-Datenbanken GmbH. ISBN 978 3 945138 06 9 en onder andere verkrijgbaar bij De Zwerver.