Hoge Kempen en Mechelse Heide zwerftocht door Vlaanderen | 27 en 28 juli 2024

Vorige
Rugzaktrekking door de Hoge Kempen en het Vlaams Natuurreservaat Mechelse heide

Zo vlak bij huis en toch; met de zwerftochten zijn we hier nog niet geweest. Het Nationaal Park Hoge Kempen, net ten noorden van Lenaken en ten westen van Maasmechelen. Als je nog iets verder naar het noorden gaat kom je in het Vlaams Natuurreservaat Mechelse Heide wat bijna doorloopt tot Maaseik. Een gebied met bos, heide en vennen, minder bekend maar wie weet des te mooier. Hier willen we deze zomer, in het hoogseizoen, gaan lopen.

We beginnen bij een camping ca. tien km. ten noordwesten van Maastricht; in het Belgische Lenaken. Camping: Jocomo (site: https://www.jocomo.be/nl). Dit is een grote camping met diverse faciliteiten maar gelukkig ook een gewoon tentenveld. Carla heeft er voor zes mensen kunnen reserveren van vrijdag 26 juli 2024 op zaterdag 27 juli 2024. Er is busvervoer vanaf station Maastricht naar Lanaken (bustijden nog niet bekend).

De route voor zaterdag is ca. 29 km. maar indien gewenst ingekort worden. Zie de gps track (zipfile, let op eerst uitpakken!). Horeca onbekend maar mogelijk ook niet nodig met mooi weer midden in de zomer!

We slapen zaterdag op een “Campspace” adres (zie: https://campspace.com/nl). Campspace is een organisatie die bemiddelt tussen mensen die een kampeerplek, camperstand plaats of luxe accommodatie aanbied en mensen die zoiets zoeken. Geen grote commerciële recreatie parken dus maar particulieren die vaak hele aparte onderkomens en locaties aanbieden. Ons adres is in As, Belgie; een klein gehuchtje met een kerk, een apotheek en een tandarts; of er verder nog iets is moet ik nog uitzoeken maar reken nergens op. Het adres van onze gastheer en gastvrouw zijn : Elke, Wim en de kat (Snoesje), Geenstraat 12, Niel-Bij-As 3668. Zij stellen hun achtertuin beschikbaar om te kamperen, er is een picknick tafel en vuurschaal. Er is een toilet, drinkwater en elektrische aansluiting aanwezig.

Zondag lopen we verder door naar het noorden om via Neeroeteren in Maaseik te komen. Afstand ca. 23 km. Vanuit Maaseik gaat elk uur een bus naar Susteren waarvandaan je met de NS trein richting Roermond of Maastricht kan.

Omdat deze tocht in het hoogseizoen is heeft Carla alles moeten regelen en is het niet zeker dat zij nog bij kan boeken als er meer aanmeldingen komen; zes deelnemers is dus waarschijnlijk het maximum. Nadere info en nader overleg over het aan en afreizen komt te zijner tijd nog wel. We hopen op een mooi alternatiefje voor de drukke zomervakantie.

 

Overzichtskaart van de route die van zuid naar noord loopt

 

 

Praktisch

  • Tweedaagse rugzaktrekking.
  • Afstanden 29 en 23 kilometer.
  • Startpunt: camping Jomoco in Lanaken.
  • Openbaar vervoer: zie beschrijving.
  • Avondeten: zelf koken of (als er iets is) uit eten. Er wordt niets gereserveerd.
  • Horeca onderweg: onbekend.
  • Gps-tracks: ja (zipfile, let op eerst uitpakken!)
  • Kaartkopieën: nee.

 

Aanmelden en inlichtingen

Ga je voor het eerst mee? Lees dan dit. Zoals al onze activiteiten: onder corona-voorbehoud.

Initiatiefneemster voor aanmelden en inlichtingen: Carla. Let op: aantal deelnemers is beperkt.