Verder weg

Door middel van de zwerftochten bereiden we ons voor op langere bergwandelingen, bijvoorbeeld in de Alpen. Doel van de zwerftochten is ook om mede-wandelaars te vinden voor 'verder weg' activiteiten. Dat zijn gezamenlijke initiatieven die langer zijn dan een weekend en/of organisatorisch extra eisen stellen. Inmiddels hebben we daarvan al het nodige achter de rug.

De activiteiten die onder het kopje 'verder weg' worden aangekondigd zijn géén NKBV-activiteiten. Het zijn privé-initiatieven waaraan voor eigen rekening en risico wordt deelgenomen.

Heb je zelf een idee: prima. Overleg even met de coördinator buitenland, met zijn akkoord kan op deze site een oproep worden geplaatst.

Kijk voor de huidige plannen onder verder weg in het activiteitenoverzicht.

 

Let op: de verder weg tochten zijn geen georganiseerde reizen! Alles is gebaseerd op het doe-het-zelf principe, met alles wat daar aan vast zit. Lees over de praktische kant deze pagina.

 

 

 

 

Tochten uit het verleden

Hierna een greep uit de verder weg-activiteiten uit het verleden.

 

Sneeuwschoenwandelen Montenegro, maart 2020

In maart 2020 is een groepje wandelaars van de zwerftochten in Montenegro geweest. Lees het Engelstalige bericht over het sneeuwschoenparadijs ten oosten van Kolašin in het noordoosten van het land. Bekijk dit nieuwsbericht voor meer foto's.

 

Wandelen in de buurt van de Komovi, Montenegro. Foto: Ellen (c)

 

 

Zlatá stezka rugzaktrektocht door Tsjechië, mei 2019

In mei 2019 heeft een rugzaktrekking langs de Zlatá stezka route plaats gevonden. Lees het verslag van Saskia, "Zlatá stezka. ‘t Was een tocht van vele raadsels".

 

Wandelen in Tsjechië

 

 

Sneeuwschoentrektocht Rugova Vallei, maart 2019

In maart 2019 ging een groep wandelaars van de zwerftochten naar de Rugova vallei en maakte een mooie tocht mee in een stil gebied in de schaduw van het Prokletije gebergte. Bekijk foto's van deze tocht.

 

De berg Hajla in de Rugova, een geliefd gebied om te bezoeken.

 

 

Sneeuwschoenwandelen Noord-Macedonië, maart 2018

Begin maart hebben we met een groepje sneeuwschoen gewandeld in het Šar gebergte in Macedonië. Bekijk het filmpje dat van de tocht is gemaakt en bekijk de foto's.

 

Sneeuwschoenwandelen in het Šar gebergte

 

 

Sneeuwschoenwandelen in de Oekraïense Karpaten, februari 2014

In het najaar van 2013 vormden we een groepje waarmee we in februari 2014 een mooie sneeuwschoenwandelreis in de Oekraïne hebben gemaakt. Onderstaand de video van de tweedaagse tocht naar Pip Ivan, die op Youtube is te vinden: link naar de video (auteursrecht Jan en Ellen).

 

 

Sneeuwschoenwandelaars op weg naar Pip Ivan.

 

Beeld vanuit een dorp, links boven is de Pip Ivan te zien.